Wednesday, April 14, 2010

Registreren

Vandaag kreeg ik de nieuwsbrief van de Wereldomroep. Altijd leuk. Ik pak er een bakkie koffie bij en dan lekker spitten door de artikelen, nieuwtjes, en reportages. T'is net de Libelle maar dan anders.

De Wereldomroep heeft ook een pol waar op gestemd kan worden. Dit keer was de stelling "Schaadt Geert Wilders het Nederlands Imago in het buitenland?" Door hier op te drukken zag ik weer een artikel en daar loop je dan even doorheen.

En ik moet zeggen dat ik geschrokken was van de hoeveelheid Expats die Wilders steunen! Woon je nota bene zelf in het buitenland! En dan kan je zonder schaamrood op je kaken vast stellen dat er een einde moet komen aan de stroom allochtonen die NL in willen komen en de staatskas willen plukken! Ik kan dat niet met elkaar rijmen. Echt niet.

Alsof onze landgenoten niet aan belastingontduiking doen als ze de kans krijgen in hun gastland, alsof zij geen zwart geld op bankrekeningen willen parkeren en vervolgens uit hun dak gaan als blijkt dat het niet meer zo makkelijk is om een rekening in het buitenland te openen sinds 9/11, alsof zij niet proberen om hun bonnetjes van nachtenlang doorzakken te claimen als "entertainment cliƫnt", en zo kan ik nog wel even doorgaan.

En voor mij geldt dat niet elke expat zo in elkaar zit, maar dat ook niet elke allochtoon zo in elkaar zit. Een beetje relativeren zou niet gek zijn, toch?

Maar goed, ik dwaal af. Ik kreeg het ineens op mijn heupen. Ik heb me gelijk (en Chiel ook) geregistreerd om te mogen stemmen. Je moet er wel wat voor doen natuurlijk. Eerst een registratie formulier aanvragen online, dan invullen en opsturen naar B&W van Den Haag, dan krijg je een stemformulier opgestuurd en dan weer terug sturen per post.

En mocht Wilders nou winnen, dan heb ik in ieder geval er van alles aangedaan om dat tegen te gaan. Dan wordt mijn stem in ieder geval niet bij de PVV of bij tante Rita Verdonk opgeteld. Mooi stel bij elkaar...brrrr...ik moet er echt niet aan denken!

2 comments:

Mickey said...

ja, niet normaal toch?!?!? Wijj hebben net gister mijn zusje gemachtigd om voor ons te gaan stemmen.(papieren zijn op de bus, da's alweer heel wat). Nu wij nog zelf bedenken op wie/ Weet in elk geval wel op wie NIET.
X

Fiona Teeuw said...

Ja, het kost wat moeite om vanuit het buitenland toch te stemmen. Ik vind het maar een ouderwets gedoe. We bezitten toch allemaal een DigiD-code?
Maar goed, kopie paspoort erbij en nu maar afwachten. B&W Den Haag krijgt het er hopelijk nog druk mee.
Want ons motto "wie niet stemt heeft later geen recht van spreken" geldt ook hier.

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails