Thursday, January 20, 2011

Soms zit het mee, soms zit het tegen

1. We hadden het perfecte kacheltje gevonden in het warenhuis onder ons huis in Shenzhen. Zo'n 7 jaar geleden. Op wieltjes kon ik het kacheltje verplaatsen en er straalde zelfs warmte van af! Als een kind zo blij waren we. Toen we verhuisden naar Hong Kong namen we natuurlijk onze gevonden schat mee. Helaas zagen we bij aankomst dat het steuntje onder het kacheltje gesneuveld was door de rit van China naar HK, maar zolang er warmte van af komt, hebben we 'm vertroeteld!


Tot gisteravond...we deden het kacheltje aan en de lampjes gingen uit, een sissend geluid, en poef! Kapot! Geen warmte meer. We mogen niet klagen want dit kacheltje kwam natuurlijk wel uit China, en ondanks dat heeft hij het 7 jaar volgehouden! Met pijn in het hart moeten we afscheid nemen van onze trouwe metgezel...

2. Van de week kwam de accountant op bezoek bij Chiel. Ze hebben de zaken doorgenomen en toen zei de beste man "Goed hè, dat je belasting geld hebt terug gekregen!" Pardon?! Geld terug gekregen?! Wij?! Wanneer?! Ja, ergens in november... Chiel wist van niets. Hij belde gelijk naar huis, en ik heb direct het hele huis op zijn kop gezet, op zoek naar een cheque met een aanzienlijk bedrag er op!
Je raad het al. Niets gevonden. De stapels post had ik 1 voor 1 doorgenomen, hopend dat ergens een cheque verstopt zat, maar helaas... eigenlijk wist ik wel dat die cheque niet in huis was aangekomen. Ik weet zeker dat als er zo'n cheque was binnen gekomen, hij diezelfde middag nog naar de bank was gebracht!

Maar gistermorgen kwam er goed nieuws!
De secretaresse had de envelop ontvangen en keurig in het mapje "CHIEL PRIVATE" gedaan. Dan kan je het niet kwijt raken. Dat is 'velly, velly' handig, dacht ze. En dat is ook zo. We waren het niet kwijt, we wisten alleen niet dat dit mapje bestond! Maar wat is dat fijn, om zo'n cheque eens te mogen innen i.p.v. te moeten betalen!


Have a nice day!

4 comments:

Fiona Teeuw said...

Nu het tweede probleem opgelost is, zal het eerste probleem ook snel verholpen zijn.
Hopelijk verkopen ze in HK net zulke goede kacheltjes als in Shenzhen!

Fiona Teeuw said...

P.s. Mugshot: Witte bloemen staan ook leuk op de tafel.

Anonymous said...

Hoi Ans en Chiel.
Na een heel gezellige dag Loes vanmorgen op het vliegtuig gezet. Net gebeld: ze is geland en door Paul gevonden. Pffff, loslaten is moeilijk, maar dit keer gelukt.

De link voor Guilin is:
http://www.yangshuocountrysidehotel.com/
Kijk zeker bij Things to do. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden.
Groetjes
Rina

simone said...

Ahhh arm kacheltje...... Maar goed in het land van alle nieuwste snufjes en gadgets moet toch zeker een plaats vervanger te vinden zijn?? Have a nice weekend

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails