Thursday, January 27, 2011

TV

Iedereen is naar het werk en ik zit op de bank te kijken naar 'Ochtendspits' met een kopje koffie.

Ik zag een item over drugs, GHB, die in opkomst is. Schijnbaar kinderlijk simpel te maken achter je eigen fornuisje met als hoofdbestanddeel rioolontstopper! En gelukkig kan je de gehele procedure op internet vinden!
En in het nieuws een item over een gezin uit de polder, of all places,  waarvan de vader beschuldigd wordt dat hij zijn eigen pleegkind en/of kinderen heeft misbruikt...Hij woont notabene in een voormalige kerk!
En over de getuigenis onder ede van Kardinaal Simonis. Hij had geen idee over het misbruik van kinderen binnen de kerk in de jaren 70... Maar natuurlijk...

Het blijft altijd even wennen als je weer naar de Nederlandse TV kijkt.

Zo had ik gisteren tijdens het soppen in de keuken de tv aanstaan. Er was een quizprogramma op met in Nederland levende minderheden die als doel heeft, dat deze minderheden Nederland leren kennen. Goed initiatief, dacht ik nog. Totdat ik de vragen hoorde. "Waar was Andre Hazes toen hij een beetje verliefd werd?" Kom op zeg! Echt?

Net als die commercials tijdens de nachtprogrammering. Kijk als je last hebt van jetlag is je enige vriend de tv. Helaas bestaat die nachtprogrammering uit talloze sex-lijnen die je tegen een tarief kan bellen. Schaamteloos en smakeloos! En het zit niet op 1 zender, nee op al die commerciƫle zenders! Ik ben echt geen preutse deerne, maar hiervan krijg ik zelfs rode wangetjes! Maar schijnbaar is het de investering waard en bellen er heel wat slapeloze zieke geesten naar die lijnen...

Ik begrijp alleen niet dat b.v. alle voetbalwedstrijden achter een slot zitten en dat je wel ongevraagd die sexmeuk via de tv binnen kan krijgen.

Ik bedenk me ineens dat het misschien maar goed is dat die lijnen bestaan...Je weet maar nooit hoeveel onschuldige kindertjes er anders misbruikt zouden worden. Bah.


Have a nice day!

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails