Wednesday, December 28, 2011

De kalkoen, sluik reclame en Ommen!

Kerst is alweer een paar dagen voorbij. Ik ben lekker druk geweest en heb gezellige dingen gedaan waardoor het dagelijks updaten er eventjes niet in zat. Sorry ;-)


Enfin. Tijdens ons kerstdineetje stond er op het menu kalkoen. Niets bijzonders want dat eten we al jaren tijdens de kerst. Maar wat wel bijzonder was dat we de kalkoen konden kopen van Timo. Timo is 15 jaar en als hobby houdt hij kalkoenen. 10 Stuks om precies te zijn. Ze hebben een goed leven gehad bij Timo. Ze mochten lekker vrij rond lopen en ze konden rond scharrelen op de boerderij. En Timo gaf ze altijd de overgebleven stoofpeertjes waar de kalkoenen gek op waren! Maar net voor de kerst was de tijd op voor de kalkoenen en werden ze geslacht om bij 10 gezinnen de kroon op het kerstdiner te zijn!

(Lody bracht de kalkoen kompleet met recept die Timo erbij had gegeven. Ook kregen we zijn emailadres want hij wilde heel graag weten hoe de kalkoen had gesmaakt!)


De grootste kalkoen mocht bij ons in de oven. 6,5 Kg zwaar! Ik ben de hele dag bezig geweest met bereiden, te vullen en te overgieten met op smaak gebrachte boter. Resultaat was geweldig en de kalkoen smaakte heerlijk! O ja, volgens Timo was deze kalkoen een ander ras. Eentje met flinke borstfileetjes en dat klopte inderdaad. De 2 filets waren al genoeg om de 10 hongerige magen bij ons thuis te voeden!


Het was zo gezellig met z'n allen! Helaas kon alleen Selena er niet bij zijn. Zij moest werken maar om het te compenseren was ze op kerstavond komen eten.


Remy en Rachida hebben we 's middags opgehaald van station Tiel, Lody stond even later op de stoep, Linn en Jeffrey waren er en natuurlijk Yvon en Mari. Kerst zou kerst niet zijn zonder hun. Het was heel gezellig zo met z'n allen.Daarna werd het natuurlijk tijd voor uitbuiken, uitgaan en een goed boek! Ach een beetje reclame maken voor Mark mag best!


Vanmorgen zijn we even bij Jos en Irma wezen kijken in Ommen. Sinds een paar dagen wonen ze in hun nieuwe huis en zijn ze bezig het 'nest' in orde te maken. Irma is in maart uitgerekend. Prachtig huis met enorm veel ruimte en met meer inloopkasten dan wat je als vrouw kan wensen! We zagen Jan ook nog even. Hij was als trotse opa, de kinderkamer aan het verven.


Het was erg leuk om te zien hoe Jos leeft buiten HK! Misschien even schrikken, maar Jos heeft gezellige lampen aan het plafond hangen in NL! Wij dachten dat zo'n peertje aan een draadje uit het plafond de norm was maar nee. Het kan dus anders!

En straks gaan we naar Lody. Ze neemt ons mee naar een Japans restaurant! Lekker!!
Enhanced by Zemanta

3 comments:

ARLENE VOOGD said...

Nou die kalkoen ziet er heel lekker uit!
Zo te zien was het ook erg gezellig!
Smakelijk eten straks bij de Japanner

Fiona Teeuw said...

Lekker hoor! (Ik moet altijd aan Mr. Bean denken wanneer er kalkoen op het menu staat.)

Ans said...

hihi, ik ook!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails