Sunday, December 04, 2011

Pakjesavond

Vorig jaar zagen we foto's van de familie Grolle op hun website. Ze vierden Sinterklaas compleet met surprises en gedichten, en de foto's waren geweldig! Er was echt tijd en aandacht besteed aan die surprises. We complimenteerden de familie en ineens vroegen de kids 'doen jullie volgend jaar ook mee?' Daar hoefden we niet lang over na te denken, 'Tuurlijk!' zeiden we.


Maar zo'n jaar gaat best snel voorbij en voor je het weet is het alweer december. Gistermiddag was het  zo ver. We konden afreizen naar Tai Po met onze surprises plus gedichten onder de arm, om Sinterklaas te vieren bij de familie Grolle. Deze afspraak stond al een tijdje en de lootjes waren al in oktober getrokken. Over goede voorbereiding gesproken!


Nou moet ik wel zeggen, dat wij, de familie Honig, thuis nooit aan Sinterklaas surprises hebben gedaan. We waren altijd meer 'into the kerstman'. Dus surprises maken is voor ons best een uitdaging. Maar Chiel raakte gelijk geïnspireerd. Hij wist wat hij wilde maken en waar zijn gedicht over zou gaan. Er was maar 1 klein dingetje wat hij over het hoofd had gezien...TIJD!


Daar hadden we de afgelopen weken een tekort aan. Tijd. Chiel vliegt elke week voor een paar dagen naar Shanghai, het is super druk op het werk, klanten komen en gaan. Ja, een chronisch tekort aan tijd.
Ik zag de bui al hangen en heb de 2 surprises gemaakt. Je wil tenslotte wel met iets aankomen.


We werden ontvangen door Zwarte Piet! Kregen een heerlijke home made kwarktaart bij de koffie en de grootte van de surprises die klaar stonden voor de open haard, waren imposant! Wauw!

 

Van een bont-gemaakte Blackberry, tot een zelfbedacht spel (die we hebben gespeeld!), van een bak-fiets tot een drakenhoofd, tot een sleutel, van een rommeldoos tot een giraffe! Ik bedoel niet zo'n klein in elkaar gerommelde giraffe, nee we hebben het hier over ruim 2 meter giraffe! T'is dat hij door z'n hoeven was gegaan en nu wat kleiner was maar echt geweldig!

 

Na de cadeautjes gingen we met z'n allen aan de lasagne en toen was het voor ons weer tijd om richting TST te gaan. De drukke weken hadden hun tol geëist...we zijn gelijk in slaap gevallen!

2 comments:

Anonymous said...

dat zag er echt gezellig uit, en wat een leuke suprises. Fijn dat de Sint ook aan de expats heeft gedacht.

xx Lody

Familie Grolle said...

Bedankt voor de gezellige middag. We hebben er van genoten. Volgend jaar weer?
Knuffels van de familie Grolle

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails