Saturday, December 10, 2011

Onverwachts!

Afgelopen zondag liepen Chiel en ik naar ons makelaartje. We vonden de flat op Austin Avenue eigenlijk wel heel leuk. We besloten dat we zelf een ikea-keukentje zouden laten plaatsen want die ene wokbrander deed het niet voor ons en we wilden met Joyce een gesprek aangaan of er misschien iets te regelen zou zijn met de verhuurder. Joyce was er niet, het was haar vrije dag, maar haar collega kon ons vertellen dat die flat net was verhuurd. Jammer maar helaas dus. We baalden er toch wel van. Hadden we eindelijk een besluit genomen, is de flat weg! Maar goed. We keken elkaar aan en zeiden tegelijkertijd "...het zal wel ergens goed voor zijn, dan had het zo moeten zijn..."

Het was donderdagmiddag, rond 4 uur toen mijn telefoon ging.
Joyce, de makelaar am apparaat. Of ik vrijdag om 11 uur bij haar op kantoor kon zijn want ze had vandaag een flat met balkon in de verhuur gekregen waarvan ze dacht dat het echt iets voor ons zou kunnen zijn. Ja hoor, zei ik. Ik ben er om 11 uur.

Om 6 uur ging mijn telefoon opnieuw. Rina. Ze wilde vrijdag naar TST afreizen en of ik misschien zin had om mee te shoppen. Tuurlijk. Gezellig. Ik moet alleen om 11 uur bij de makelaar zijn. Of Rina misschien zin had om mee te gaan om een flat te bezichtigen. Chiel kwam thuis van het werk. Verteld dat Joyce had gebeld. Jammergenoeg kon hij niet mee. Hij werd vrijdag in Shenzhen verwacht.

Vandaag, vrijdag dus, stond Rina keurig op tijd voor de deur. Joyce belde ook. Zij zou een kwartiertje later zijn dan afgesproken en of ik misschien naar de flat zou kunnen komen. Hilton Towers in TST-east! Oh...Hilton Towers...is dat niet op dat pleintje bij het Thaise restaurantje waar je lekker buiten kan zitten? Ja, zei Joyce. Dat is de plek!


Terwijl we naar de flat liepen zei Rina 'Doe nou niet enthousiast. Dan kunnen we misschien de huurprijs drukken!' Goed plan Rina, dacht ik nog. Maar terwijl de voordeur open werd gedaan door de huurder die er nu nog in woont, mijn oog op de ruime en lichte woonkamer viel en ik het enorme balkon, achter de glazen harmonicadeuren zag, was ik in 1 klap dat plan vergeten!


Ik moet dit hebben Rina! Echt! Heb je die enorme keuken gezien? En dat belachelijke grote balkon? En het overkapte balkon achter de keuken? en die prachtige vloer? En die airco waar ook verwarming inzit? Als een stuiter bal hobbelde ik van links naar rechts door het appartement. Ok, het is lekker ongezellig ingericht en het licht is van dat afgrijselijke witte licht, maar dat is te veranderen! De makelaar zag wel dat ik erg gecharmeerd was van deze flat. "Als je het wat vind, probeer dan vandaag tot een besluit te komen, want er is gisteren ook iemand wezen kijken die geïnteresseerd is."


Ik hing gelijk met Chiel aan de telefoon. Dit is 'm Chiel! Hier hebben we op gewacht! En lieve Rina liep door de flat en bekeek alles met een kritisch oog. Zij was het die zag dat er 2 enorme koelkasten achter elkaar in de keuken stonden. Dat er 2 spoelbakken waren en dat er een inbouw fornuis op gas in de keuken stond! Ik zag alleen maar 'ruim, licht en balkon'!


'Doe maar een bod!' zei Chiel. En zo geschiede. Ik gaf aan dat ik 3000 hkd onder de vraagprijs wilde betalen. Joyce belde met de verhuurder en die zei 'het geld maakt me niets uit, ik wil weten wat voor mensen het zijn!' Er werd een afspraak gemaakt om 6 uur. Dan zou Chiel erbij kunnen zijn. We namen afscheid en Rina en ik gingen de stad in. Het werd een hele gezellige middag!

Bij Starbucks kan je koffie drinken of je doet effe een tukkie!
Om 6 uur zaten Chiel en ik bij de makelaar. De verhuurster en haar man liepen ook net binnen. Een gepensioneerd echtpaar. Ze hadden deze flat voor hun dochter gekocht maar de dochter wilde liever achter in Kowloon wonen. Dichter bij haar werk. En daarom verhuurden ze de flat nu. Na een kwartiertje gezellig gebabbeld te hebben werden de papieren in orde gebracht. Ze gingen akkoord met ons bod! En we kunnen er per 1 februari in!


Wat een opluchting. Voordat we terug gaan naar NL hebben we een flat met een balkon en de huurprijs zit in budget. Wat wil een mens nog meer? Nou 1 dingetje. Een BBQ! Kunnen we eindelijk bbq-en op ons eigen balkon!
Enhanced by Zemanta

9 comments:

Anonymous said...

Ziet er echt prachtig en ruim uit,daar ga jij zeker iets gezelligs van maken!

Anonymous said...

Comment is van mij,lukte niet met mijn account Arlene

Rina said...

Was zeker ergens goed voor, Austin Avenue. Dit lootje uit de loterij was gewoon voor jullie bestemd.
Kunnen niet wachten tot jullie verhuizen, komen we een bakkie koffie drinken op het balkon.
Fijne kerst,
De familie Grolle

Rina said...

Was zeker ergens goed voor, Austin Avenue. Dit lootje uit de loterij was gewoon voor jullie bestemd.
Kunnen niet wachten tot jullie verhuizen, komen we een bakkie koffie drinken op het balkon.
Fijne kerst,
De familie Grolle

Anonymous said...

Gefeliciteerd met jullie nieuwe onderkomen. Wij nemen de lucifers wel mee voor de bbq. Hoeveel logeerkamers heb je? groeten en gauw tot ziens Andy en Marrie.

Fiona Teeuw said...

Kan me goed voorstellen dat jullie helemaal happy zijn. Ik had 3 jaar geleden datzelfde gevoel.

Ans said...

Ik heb 3 slaapkamers!

Anonymous said...

Super huis zeg! Wow! EN een balkon, te gek :-)
X irma

Mickey said...

neeeeee, wat GAAAAAAF!!! Gefeliciteerde en wat een goed gevoel. Heerlijk huis zo te zien!
xxxmick

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails