Friday, December 16, 2011

Zus met pensioen!

Gisteren ben ik samen met Lody naar Nunspeet afgereisd. Reden was het pensioenerings feestje van zus Arlene!


We gingen op tijd weg want we hadden afgesproken met Andy en Marry om rond 2 uur bij Arlene thuis te zijn. De collega's van Arlene hadden namelijk het idee om haar thuis op te halen in een oude Amerikaanse leger ambulance uit 1942! Heel gaaf idee maar iedereen kent mijn zus...die heeft geen zin om te laat te zijn...ook niet op haar eigen feestje! Het plan was dus om haar thuis te houden zodat ze niet stiekem zelf richting Harderwijk zou gaan!


Toen we aankwamen zaten Andy en Marry er al. En een duidelijk zenuwachtige Arlene liep koffie te schenken. Ze was echt nerveus en zij wist niets van wat haar te wachten stond. Ze wist wel dat ze opgehaald zou worden maar hoe wist ze niet. Voor ons natuurlijk het perfecte moment om grapjes te maken. Zo zagen we een DHL vrachtwagen voorbij komen "Arlene, je wordt per DHL afgeleverd!" of er kwam een helicopter over "Ja, daar zijn ze Leen!" of een oude man met baard die voorbij kwam per fiets "Pak je paraplu, je mag achterop!"


We hebben enorm veel plezier gehad en het was geweldig om Arlene's gezicht te zien toen dan eindelijk, te laat (!), met loeiende sirene's de oude ambulance voor het huis stopte!
De brancard werd gepakt en daar kwamen ze! Maar toen de achterklep openging kwamen daar nog eens een mannetje of 8 ( vrouwtje of 8) uitkruipen! Arlene was verbaasd! En een beetje verbijsterd! Ze werd in de ambulance geplaatst en daar gingen ze op weg naar Harderwijk!


We gingen een halfuurtje later en daar kwamen we Marianne en haar dochters tegen, Martine en Gerben met hun zonen en een zaal vol met collega's van toen en nu! En omdat ik ook eens heb gewerkt in hetzelfde ziekenhuis als waar Arlene heeft gewerkt, kwam ik ook oude bekenden tegen! Hoe leuk!


Arlene werd toegezongen en toegesproken, ze werd in de bloemetjes gezet en ze gaf zelf een speech. We kregen foto's op een groot scherm te zien van haar tijd als verpleegster, praktijkbegeleidster en als docent verpleegkunde. Echt enig om te zien.


Maar aan alles komt een eind. Zo ook aan de gezellige middag in Harderwijk. Arlene ging eten met haar 'oud'collega's en wij gingen terug naar Nunspeet. We hebben nog een hapje gegeten bij Andy en Marry, en nadat Maurice zijn nieuwe Vans had gekregen van mij, zijn we terug gereden naar Druten.

Het was een waanzinnige leuke dag!

1 comment:

ARLENE VOOGD said...

En ik vond het heel leuk dat jij en alle andere erbij waren!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails