Tuesday, July 24, 2012

Alles ok hier!Ok, dat was een enge nacht. Hoop ik nooit meer mee te maken moet ik zeggen. De T10 die was afgeroepen, het hurricane signal, is voor het laatst in 1999 in Hong Kong afgeroepen!

De ramen stonden bol, de deuren klapperden in de sponningen, de wind gierde om het huis en de regen beukte tegen het raam. Voordat ik naar bed ging heb ik handdoeken voor de deur gelegd omdat het water tegen het raam van de deur stond. Ook hoorde ik bomen scheuren en afknappen. En dat is een creepy geluid zo in het donker!


Ondertussen was ook de elektriciteit uitgevallen. Ineens was het pikkedonker om me heen. Ik ben wakker gebleven tot 3 uur vannacht en daarna ben ik toch nog in slaap gevallen.


Vanmorgen zagen we dat het water inderdaad naar binnen is gekomen. Het kleed is drijfnat en hangt nu te drogen. Chiel heeft al gezwommen op het balkon om het putje weer schoon te maken. Straks het balkon in de bijkeuken schoon maken...


Vandaag blijft het voorlopig T8. Het waait nog steeds heel hard (200 km/uur!) en de regen komt zo goed als horizontaal voorbij! Ze verwachten dat de storm een beetje blijft hangen boven Hong Kong. Wel gezellig want nu blijft Chiel thuis, net als Jos en dan is Irma ook niet alleen met kleine Viggo.
Straks maar eens kijken wat er in de vriezer ligt...


3 comments:

Simone said...

gelukkig, zagen het net op het italiaanse nieuws!!!!

Ans said...

Ja HK is de hele wereld over gegaan. Het was de zwaarste typhoon sinds 30 jaar! Maar alles is ok, geen enge toestanden meer en morgen als ik een goede nachtrust heb gehad maar eens beginnen om het balkon weer op z'n plek te zetten. Het waait nog steeds best hard! Veel plezier in Italiƫ!! Kus voor allemaal! XXX

Fiona Teeuw said...

Egbert kwam vanmorgen bezorgt het nieuws in de keuken vertellen... Prettig om jouw bericht dus te lezen.

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails