Tuesday, July 10, 2012

Heet

Het is warm. Zeg maar bloed heet hier in Hong Kong. Als ik naar buiten loop dat beneemt de hete lucht mij gewoonweg de adem. Qua luchtvochtigheid valt het wel mee, dat dan weer wel. Maar de afgelopen 2 dagen en voor de aankomende 2 dagen zijn de 'hot weather warnings' weer afgegeven. Chiel loopt standaard weer te druipen en gaat het huis niet uit zonder zijn handdoekje.
In ieder geval regent het niet en dat is al heel wat. Ze verwachten wel weer buien maar dat is van later zorg. Het enige wat wel een punt van zorg is, zijn de parasolletjes. Jazeker, zodra de zon zich laat zien, loopt het grootste gedeelte van de bevolking met parasolletjes rond! En nou lopen ze al als blinde vinken rond zonder parasolletjes, dus kan je nagaan hoe het is als ze zich kunnen verschuilen onder zo'n ding! De punten van die parasolletjes zijn voor mij op ooghoogte en ik moet als volleerd slalommer al die punten omzeilen als je je ogen nog langer wilt behouden! 

Ook krijg je te maken met 'schaduw gevechten'! Ze willen allemaal in die 20 cm schaduw lopen langs de gebouwen. Ze drukken je liever met parasol en al tegen de muur aan dan dat ze een stap opzij zetten.  Ze zijn als de dood om een zonnestraal op te vangen en daardoor misschien een tintje donkerder worden! Want dan moet je weer naar de drogist om van die 'whitening creme' te kopen! 


Nee het is niet makkelijk om een Chinese vrouw te zijn! 

Verder is het weer stil op het plein. Gistermorgen zijn alle tentjes weer afgebroken, de stoep schoon gespoten en nu klatert de fontein weer gezellig. Echt zo gaaf om te zien hoe snel alles is afgebroken en alles weer opgeruimd is! Alles is weer normaal!No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails