Thursday, July 26, 2012

The day after


Gisteren heeft het non-stop geregend vanwege een hardnekkige moesson die over HK dreef. Overal zie je schoonmaakploegen aan het werk. Stoepen worden tak-en blaadjes vrij gemaakt en hier en daar hoor je motorzagen om de omgevallen bomen in handzame stukken te verdelen.


Normaal gesproken is na een storm binnen een dag alles weer back to normal. Maar dit keer niet. Geheel on-HongKongs. Vanwege de enorme hoeveelheid bomen liggen er nu nog overal bomen met daarom heen een prachtig lint van de politie :DANGER! De schoonmaakploegen kunnen het aanbod stom weg niet aan.


En kapotte ramen en airco's worden vervangen. Ok, eerst wel een balkonnetje bouwen van bamboe maar daarna wordt alles in rap tempo vervangen!


Vandaag verwachten ze nog onweersbuien maar ik ben blij verrast als ik naar buiten kijk! Het is droog en een aangename 28 graden maakt buiten lopen heerlijk! Op mijn balkon staat alles weer zo zoals het was voor de typhoon. Op 1 dingetje na. Mijn tafel heeft wiebelige poten en ligt nu nog op zijn rug te wachten totdat Chiel tijd heeft om hem na te kijken.

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails