Tuesday, July 03, 2012

Feest

Afgelopen zondag, 1 juli, werd er vuurwerk afgestoken vanwege de 15de verjaardag van HK SAR.


15 Jaar geleden is Hong Kong weer tot het moederland teruggekeerd en dat moest gevierd worden. China wil natuurlijk er alles aan doen om naar de buiten wereld te laten zien hoe blij iedereen is in HK maar de eerlijkheid gebied te vermelden dat niet zo heel veel mensen daar blij mee zijn. Hong Kong mag zijn eigen leider niet kiezen, die wordt aangewezen vanuit Beijing! De traditionele 1 juli demonstratie werd dan ook door veel mensen bijgewoond.

De mensen hier zijn nogal kritisch en nemen geen blad voor de mond. Maar als je dat weer zou vergelijken met Nederland dan zijn ze hier weer veel te lief...Wij bleven lekker thuis en genoten van even niets doen. 's Avonds mocht ik deze keer aan de bak omdat een kennis van Mickey met mij wilde praten. Waarom met mij? Mickey is op vakantie! Hij is redacteur bij de Elegance en Nautique en hij gaat een artikel schrijven over HK. Hij wilde graag met een lokaal iemand praten om de beste plekjes van HK te ontdekken. Aardige man.
Nou wat ik in gedachte had werd het dus niet. Hij ging per boot het eiland om en de plekken moesten dus vanaf de kade snel en gemakkelijk te bereiken zijn. Ook goed. In ieder geval hebben we gezellig gepraat en een drankje genomen en rond half 11 weer afscheid genomen.

droog oefenen!

De volgende dag, maandag was een nationale vrije dag. De 'World Championship Dragon Boat Races' werden gehouden bij ons aan de boulevard. Trouwens niet alleen op maandag. Ze zijn de hele week! Slechts 6000 deelnemers van over de gehele wereld. En HK liet zich van de beste kant zien.
Overal tentjes bij ons om en rond het plein om rustplekken voor de deelnemers te creƫren, drumbands, muziekbandjes, plein waar San Miquel, het biermerk, een openlucht bar heeft geopend en voor de kinderen liepen allerlei leuke ballon-figuren rond.


De muziek ging aan en wij hebben lekker over ons balkon gehangen om de sfeer te proeven. Enig! En dat kunnen we de hele week doen!3 comments:

Arlene said...

Gezellig zo'n feestweek,van die protesten hoor of zien wij hier niets.

Simone said...

Lekker feessie!!! Leuk hoor je hoeft er geen eens de deur voor uit! XX

Mickey said...

Ha, je hebt Arthur ontmoet! Hoop dat t voor mij morgen nog lukt 'm te spreken. Thanks, uwe onmisbare hongkong ervaringsdeskundige!
Bel jou uiteraard ook morgen ;-))
X

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails