Friday, July 27, 2012

Bikkeltje


Gisteravond hebben we gegeten met Jos, Irma en Viggo. Vanwege de regen en het feit dat Park'nShop boodschappen zou afleveren tussen 7 en 10 uur 's avonds, was de keus gevallen op Kings Lodge. Een heerlijk chinees restaurant die overlopen wordt door locals. Het eten is zalig en het is goedkoop. Vandaar al die locals natuurlijk.

Ook is Kings Lodge bij ons vandaan 5 minuutjes lopen en Vanaf Jos en Irma's huisje maar 2 minuten. Prima keus dus. Totdat je naar binnen loopt met een kinderwagen en een baby van 3 maanden!

Het valt ons niet meer op, dat restaurants als deze, altijd enorm veel lawaai veroorzaken! Ach, als je met volwassenen naar binnen loopt, dan maakt het niet zo veel uit dat lawaai. Mensen praten hard, ze lachen, het geknal met servies op de tafeltjes, het geschuif met stoelen, het servies wat in de afwasteiltjes wordt gemikt....zoals ik al zei, het valt niet meer op.En dan heb je kleine Viggo bij je en je ziet hem steeds schrikken als er weer servies op tafel wordt gemikt! En het geroezemoes wordt steeds luider! Mensen lachen keihard en Viggo zie je steeds in elkaar duiken. Ach. Zielig. Maar we hebben er allemaal gewoonweg niet bij stil gestaan!

Maar er zijn ook de lieve Chinese dames die allemaal even de kinderwagen in willen kijken. Geïnteresseerd vragen hoe oud hij is, en dan schrikken als blijkt dat hij 3 maanden is! In China is het namelijk de gewoonte om baby'tjes heel lang binnen te houden. Ze zijn bang voor alles wat eventueel een baby ziek zou kunnen maken. Het weer, de bacillen, de airco. Echt tot op het belachelijke af!

Terwijl wij gingen eten, zat Viggo eerst verschrikt om zich heen te kijken en zijn lipje begon te trillen. Maar nadat Irma hem lekker tegen zich aan hield, een stukje ging lopen en hem verzekerende dat geen enkele Chinese dame hem stiekem mee zou nemen, toen zag je dat Viggo rust vond. En zoveel rust vond dat hij heerlijk met zijn armpje onder zijn hoofd lekker in slaap viel! En dat terwijl we naast de spoelkeuken zaten!Wij konden verder met de Peking Duck en de Manderin Fish en Viggo sliep en we hebben zelfs nog een kopje koffie bij Agnes genomen!

Zo zie je maar, zo'n kleintje raakt aan alles gewend! Bikkeltje!

1 comment:

simone said...

jemig is ie alweer gegroeid zeg!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails