Monday, July 30, 2012

Trainen

Sinds een week of vier ben ik weer aan het hardlopen. Nooit gedacht dat ik het weer leuk zou gaan vinden maar zo zie je maar. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Voor 4 weken heb ik op zaterdag's samen met Chiel gelopen op de boulevard. Eerst wandelen en als ik het zag zitten begon ik met hardlopen. Dat deed ik dan weer totdat ik moe werd en dan weer wandelen. En het ging echt super goed! Ik kon het veel langer volhouden dan dat ik gedacht had en het voelde waanzinnig goed! Vorige week heb ik met Chiel en Jesse gelopen en zelfs Jesse was verbaasd hoe goed het ging!

En nu is Irma hier. Tijdens en na de zwangerschap heeft ze eerst kalm aan gedaan. Eerst maar eens bijkomen van wat er met je lijf gebeurt in die 9 maanden. Maar nu ze hier is vertelde ze me dat ze op haar iphone een programmaatje heeft die 'Personal Running Trainer' heet. Je kan dan een training kiezen van 1 mile, 5 km, 10 km, halve marathon en een hele marathon en dan train je 3 keer per week.

Je eigen trainer verteld dan wat je moet gaan doen terwijl je naar je eigen muziek luistert. Nu beginnen met hardlopen, nu stoppen en wandelen. En dat leek me wel wat. Ik weet dat Simone b.v. met Evy loopt. Een Belgische dame die op je ipod verteld wat je moet doen. Ik kan alleen dat programma hier niet downloaden omdat ik bij de HK-Itune-store aangemeld ben. Dus ik was wel ge├»nteresseerd.  Ik heb het programma gedownload voor 5 km in 8 weken en afgelopen zaterdag en vanmorgen samen met Chiel en Irma gelopen. Je weet dat je alledrie hetzelfde doet maar je loopt steeds om elkaar heen. Net als ik moet gaan wandelen, begint Irma met hardlopen en andersom. Maar in ieder geval ben je niet de enige dodo die 's ochtends om 6 uur buiten staat en zo motiveer je elkaar ook weer.

Ik moet wel zeggen dat het vandaag erg warm was. Chiel en Irma zijn niet zo van de hitte maar ik sla me er goed doorheen. Ik vond het vanmorgen vroeg best mee vallen met de warmte. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je water bij je hebt en niet te laat begint met hardlopen want als de zon eenmaal boven de gebouwen uitkomt en in je gezicht brand, dan is er weinig lol aan.

Eenmaal thuis en volledig doorweekt van het transpireren, keek ik op het weerkanaal. Tuurlijk. Een hot weather warning. En de temp liep vanmorgen op tot 40 graden. Geen wonder dat we het warm hadden!
Maar ik ben weer begonnen en daar ben ik erg blij mee!


4 comments:

simone said...

trots op je, had alle outfits mee. maar is echt een verschil of je binnen o de band of buiten loopt. wilde 1 x langs het gardameer rennen, niu da's niet helemaal gelukt, ben nu nog schor en hees want het waaide heel hard ook nog! zit denk ik een bromvlieg in mn keel, hihi

miss honeybee said...

Ach zielepiet! Bietje ziek dus? Ik wou maar even zeggen dat jij mij deze keer hebt geïnspireerd om weer te gaan lopen!! XXX

Arlene said...

Respect hoor voor jullie beide,ik vind het knap,maar.....nu ik Tommy heb wandel ik 4x per dag toch zo'n 20 minuten,voor mij al heel wat!

Simone said...

Nee hoor zuske, ben niet ziek alleen is Helga van Leur nu errug jaloers op mijn stem geluid!!!! Lijkt wel of ik 2 pakjes zware shag per dag nuttig!!!!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails