Monday, July 16, 2012

...neem je zwembroek mee!

Zondag vierden we de verjaardag van Jesse!

Jesse was al weken druk bezig geweest met voorbereidingen. Hij had namelijk een plan! Zijn verjaardag wilde hij dit jaar vieren op het water, met een boot, met zijn gehele familie uit NL en een incomplete familie uit HK. Helaas waren Jos, Irma en Viggo niet van de partij. Zij komen pas volgend weekend naar HK.


Om 10 uur moesten we bij de pier staan en dan zouden we de boot op gaan. En ja hoor, daar liepen Bram, Kamilla en Dani al. Net als wij, waren zij een half uur te vroeg! En misschien had dat te maken met het feit dat Jesse 4 (!) emails had verstuurd dat we er echt om 10 uur moesten zijn. Hoe het ook zij, we waren er allemaal ruim op tijd!


We zagen de junk al dobberen en even later gingen we aan boord. Natuurlijk vond de kapitein het nodig om midden in de haven eerst even te dobberen om uit te zoeken waar we eigenlijk heen wilden gaan want de beste man had geen idee! Na wat heen en weer gebeld te hebben en onze Cantonese gids in de vorm van Mabel, konden we eindelijk de motor aan zetten en koers varen naar Millionaires Bay! En ik moet zeggen, dat kwam geen minuut te vroeg want mijn ontbijt kwam al een flink eind naar boven!


Het was zo gezellig! Met z'n allen op de boot en het prachtige weer. Er is geen druppel regen gevallen. Nog sterker, we zijn allemaal enorm verbrand! Met of zonder zonnebrandlotion!


Jesse had het prima geregeld. Er waren zalige hapjes aan boord. De speedboat, de banaan, de water noedels, het weakboard! Voor iedereen was er wel wat en voor degene die dachten 'dat is mij allemaal iets te spannend' dan was daar het blauwe warme water en de heerlijke schaduwrijke plekjes aan boord. Of plek voor een stille wens...
Jesse's nichtjes, Anne en Nina hebben zich enorm vermaakt met Mabel en de banaan. Keer op keer kwamen ze voorbij varen met een grote lach op het gezicht! En zijn moeder en zus, waren met Chiel heerlijk aan het dobberen op de water-noedels. Het was super gezellig!


Kleine Dani had de tijd van z'n leven! Hij heeft heerlijk met zijn vader gedobberd in het warme water 'Swim dady swim!', alle kersttomaatjes een voor een naar binnen gewerkt, de nasi perfect uitgeplozen en zijn moeder verteld wat hij wel en wat hij niet wilde hebben, 'Egg, mama, egg!' En zoals het hoort knapte hij even later een uiltje op het dek!Nadat we allemaal een tintje of 10 roder waren geworden, werd het anker opgehaald en zetten we koers naar Sai Kung.


Natuurlijk werd deze dag afgesloten met een over-the-top heerlijke seafood maaltijd! En voor het eerst sinds ons verblijf in HK kregen we als afsluiting lekkere traditionele verjaardagsbroodjes in de vorm van lotusknoppen!Nadat we eindelijk een taxi hadden (t'is een beetje druk op zondagavond in Sai Kung) zijn we naar huis gegaan. Het plan was om nog een kopje koffie bij Starbucks te halen maar Nina was heel erg moe en zij had een flinke dosis zout zeewater binnen gekregen op die banaan. Het plan werd bijgesteld en we zijn allemaal lekker naar huis gegaan. Lekker dat zoute water afspoelen en een laag van 2 cm apres-soleil op het huidje gesmeerd!


Ik heb de hele nacht mogen schommelen en dobberen in mijn bed. Zelfs nu achter mijn computer probeer ik de golven te ontwijken, maar wat een geweldige dag was het! Super!
Nogmaals bedankt Jesse!

Alle foto's kan je HIER bekijken!

3 comments:

Arlene said...

Wat een mooie dag,daar heb je wel wat zeeziekte voor over toch?

Simone said...

Leuk partijtje Jesse, happy birthday. Wel een geweldige dag gehad, of niet zus? Schommel je nou nog?? xx

patricia said...

Leuke foto's hoor! Ik kan zien dat jullie het naar je zin hebben gehad.

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails