Monday, July 23, 2012

Zondag

Het is weer zover. Er woedt een storm in de buurt van Hong Kong. Het verwachte pad van de storm zou helemaal niet langs Hong Kong gaan, maar niets zo veranderlijk dan het weer! Het is nu T3, het strong-wind-signal en af en toe komt de regen met bakken naar beneden. We zullen wel zien. Ik heb de plantjes maar weer allemaal strak tegen elkaar aangezet om weg waaien te voorkomen, de vogelkooitjes staan weer binnen en het gootje is vrij van troep. Ik krijg er nog handigheid in ;-)

Gisteren was een gezellige dag. Een echte zondag! Chiel is naar de sportschool gegaan, Jos en Jesse zijn gaan fietsen en we zijn gaan lunchen met Jesse, fam,Reinders en de familie van Olphen. En hoe grappig om te zien dat er in eens 2 kindjes bij zitten!

Viggo lag lekker te slapen en Dani hield iedereen bezig! Jesse keek toe met verschrikte ogen. 'Wat is er gebeurt Ans? Hoe kan dit nu ineens?' Ja, dat was even wat anders dan anders. De tafel lag vol met kinderspeelgoed, flesjes, half opgekauwde koekjes, en de ouders waren lekker druk met hun kroost, hihi. Ik heb wel even moeten glimlachen om de totaal andere sfeer dan normaal gesproken. That's life! Jesse vertrok wat vroeger vanwege een zwem-afspraak en wij vertrokken allemaal uit het Duitse restaurant waar trouwens de worstjes heerlijk smaakten!

Met z'n allen liepen we naar ons huis. Net echt! Het leek wel een zondag in NL. De hele familie kuierde over de stoep. Jammer dat er geen huisjes zijn zoals in NL anders hadden we zeker weten op z'n zondags naar binnen gegluurd bij de buren!

Bram en Kamilla kwamen met Dani nog even langs ons huisje gelopen om onze nieuwe plek te bekijken. En dan merk je dus ook ineens dat ons huis niet meer kind-vriendlijk is. Of beter gezegd, kid-proof is. Dani liep heen en weer met beeldjes die hij her en der door het huis vond, rende steeds naar buiten, deed de buitenkraan steeds open en ploegde systematisch de koffietafel om. Alle afstandsbedieningen zijn uitgeprobeerd en toen vond hij de Ipad! En wat een geweldige uitvinding is dat toch! Bram zocht tekenfilmpjes op en Dani vond rust! Viggo had zin in een flesje en Irma had alles bij zich in de grote luiertas, behalve het flesje! Dus Jos in looppas naar huis en heeft volgens mij het baanrecord verbeterd! Viggo weer happy en de rust was terug gekeerd in huize Honig! Alle kinderwagens werden het huis weer uitgereden en alle gezinnetjes vierden verder de zondag in hun eigen huisje.

Chiel en ik keken elkaar aan. Ja. Het is officieel. We zijn opa en oma geworden! De koektrommel is leeg, alle kruimels op de grond, het huis is verbouwd en nu iedereen weer vertrokken is, is het stil! Hahaha, geweldig! Dat is het mooie, je kan die kindjes tot op het bot verwennen en daarna geef je ze weer mee aan de ouders en zwaai je ze uit! Perfect!

1 comment:

rina said...

Hee Ans en Chiel! Zo te lezen zijn jullie ook een trotse oma en opa. Genieten!!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails