Monday, July 09, 2012

Rat in my kitchen! (balcony)

Ok, ik ben nauwelijks gewend aan die vervelende kakkerlakken. Een tijdje geleden heb ik de pest-controle op bezoek gehad en zij hebben het hele huis voorzien van iets waardoor ik, knock on wood, nog geen engerd binnen ben tegen gekomen.

Je weet dat het erbij hoort. Wonen in Aziƫ en bezoek krijgen van kakkerlakken. Maar goed. Ook al krijg ik stuiptrekkingen van die krengen, als ik er eentje zie, dan spuit ik hem ook gelijk helemaal plat! Mijn spuitflessen met Speedtox staan op strategische plekken door het huis. Voor die beestjes is er geen ontkomen aan. En het milieu moet mij maar vergeven. Die spuitbussen zijn een uitkomst! Geen gedoe met organische lapmiddeltjes zoals een schoteltje koffie en/of plakstrips maar volop giftige dampen op die krengen! Oh yeah!

Dus van die beesten heb ik even geen last...

Maar vorige maand toen Ton op bezoek was en bij ons 's avonds op het balkon aan een biertje zat, zag hij vanuit zijn ooghoeken een rat lopen! Wat?! Nee toch?! Nou ben ik niet bang voor muizen en in de stad kom je wel vaker ineens een rat tegen die over een regenpijp loopt maar niet op mijn balkon! Daar krijg ik toch wel kriebels van. Eerst twijfelde ik nog. Ik bedoel... een biertje...ja hier op het balkon, maar ben je al eerder aan het bier gegaan?Maar goed, ik heb het plekje waar die rat gesignaleerd was nader onderzocht maar er was niets te zien. Geen rat. Geen kakkerlak. Niets. Dus ik had zo'n organische plakstrip gekocht, je kan hier nergens rattengif kopen als particulier. Ze zijn veel te bang dat je iemand vergiftigd. Dus zo'n organisch plak ding in de goot gelegd maar na een maand lag er behalve afgewaaide blaadjes niets op. En ik heb dat ding weer weg gegooid.

Maar nu zaten we zaterdagavond met Jaap en Mickey op het balkon. En over de horizontale regenpijp zag nu Jaap ineens een rat lopen! Wel potver! Dus toch! (Sorry Ton) Het beestje schrok zich een ongeluk en rende gelijk weer terug naar de buren via hun zonnescherm.
Even later kwam de rat nog een keertje kijken. Hij rook natuurlijk eten maar zag ook mensen dus hij ging opnieuw rechtsomkeert naar de buren. Dit keer zag ik hem ook. Jasses!

Ik vind het maar niets. Zo'n ongewenste bezoeker, dus vandaag ben ik naar het management kantoor gegaan en uitgelegd dat er ratten gespot waren op mijn balkon. Of ze misschien daar iets tegen konden doen. Maar natuurlijk zei de vriendelijke meneer. Ze zouden om 2 uur langs komen. Dus na de lunch ben ik gelijk naar huis gelopen en in blijde afwachting zat ik aan een kopje koffie.

Ja hoor, daar ging de deurbel. Opgelucht dat er nu eindelijk iets aan gedaan zou worden deed ik deur open. En daar stond het kleinste vrouwtje wat ik ooit gezien heb! Ze had een rood plastic zakje in de handen. Alsjeblieft! Hier! En toen liep ze weer weg...

En daar stond ik dan. Enigszins verbouwereerd. Ja, en nu? Ik keek in het zakje, en daar lagen wat kleine zakjes met rood spul erin. Knock yourself out! Ik moet dus zelf aan de slag en op sommige plekken van dat gif leggen. En ik heb geen idee wat ik moet doen! En dan zit er maar 1 ding op...Elvira! Chiel moet maar vragen aan Elvira of ze misschien iemand kan sturen die van die vallen neerzet...dat lijkt me beter...

Maar tot die tijd...Met de handjes omhoog! En met z'n allen!2 comments:

simone said...

Hee als ze nou vanavond genoeg herrie makenin de achtertuin, gaat ie misschien vanzelf wel weg....... Lukte de rattevanger van Hamelen tenslotte ook!!! En dan die handjes, oh yeh baby

Fiona Teeuw said...

Ik heb in NL (Blokker) een zendertje gekocht dat muizen/ratten/kakkerlakken verjaagd. Zit in een wandcontactdoos en verspreidt op hoge frequentie een toon en blauw licht die de beesten op afstand houden. Sinds die tijd geen muizen meer!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails