Thursday, May 16, 2013

Buddha's Birthday

Vrijdag wordt de verjaardag van Buddha, Siddhartha Gautama, de oprichter van het Boeddhisme,  gevierd. Het valt dit jaar op de 8ste dag van de vierde maanmaand.


Buddha's birthday wordt ook wel Buddha Bathing Festival genoemd. De legende gaat dat 9 draken water sproeiden over de net geboren baby Buddha. Om dit te herdenken gaan gelovigen naar de tempels om water te schenken over de baby Buddha beeldjes die daar in grote getale aanwezig zijn. Ze geloven dat dit ritueel verlichting brengt en dat je zonden worden weg gespoeld. Natuurlijk is de grootste ceremonie hier in Hong Kong bij Po Lin Monestery, het huis van de Big Buddha.


Rond de verjaardag van Buddha, eten gelovigen groene koekjes. Dat klinkt onsmakelijk en dat is het ook. Deze koekjes zijn met opzet bitter gemaakt en met doel, zoals het zo mooi in het engels wordt gezegd...passing through hardship to enjoy better things...


Nou, die hebben we de laatste 5 maanden wel gehad, dus ik ga morgen een lekkere cake bakken!


2 comments:

Simone said...

Wat een mooie rituelen hebben jullie daar toch....prachtig... krijg alleen het idee dat die "groene koekjes"een soort laxeermiddel zijn... hihi. Onze zwager doet weer goed zijn best he??!

Arlene said...

Maak maar een lekkere cake,want bitterheid hebben jullie genoeg gehad!Maar een kaarsje of wierook voor Buddha kan nooit kwaad XXX

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails