Friday, June 09, 2006

Blow fish

We hebben gisteravond heerlijk Japans gegeten.
Een vriendinnetje van ons Jolie, heeft een oom die een Japans restaurant bezit. Hij gaat elke week in Japan inkopen doen voor het restaurant. Verse vis wordt ingevlogen.

Ze had een aantal mensen opgetrommeld om gezellig te eten bij haar oom. Een super gezellig tentje in Causewaybay, ergens achter in een steegje. Het was een aangename verrassing. We werden in een VIP-kamer gezet waar een lage tafel stond. "Help mijn knie" dacht ik nog maar de grap was dat onder de tafel een kuil was, zodat je gewoon aan tafel zat maar het leek of iedereen op z'n knietjes zat!

Jolie had een perfecte keuze gemaakt qua menu. Van alles wat. Sashimi-platter (rauwe vis op ijs, ik heb dingen gezien die ik nog nooit gezien had!) tempura van garnalen en zalm, rauw rundvlees heeeeeeeeeeeeel dun gesneden wat je moet dopen in soyasausjes, kobe-biefstuk wat werkelijk smolt op de tong (wist je dat die koeien elke dag gemasserd worden om het vlees mals te maken?), spiesjes van kip en prei, en als toetje japanse aardbeien en druiven die echt anders smaken dan normaal en grapefruit en sesam ijs. Heel erg lekker.

Maar wat mij betreft was het hoogtepunt van de avond Blow Fish die rauw geserveerd wordt. Als je blow fish op je menukaart zet, dan ben je verplicht om een gecertificeerde sashimi kok in dienst te hebben want niemand anders mag deze vis serveren. "Waarom ", hoor ik jullie denken. Nou om het bijzondere feit dat deze vis super giftig is! Als de vis verkeerd is schoongemaakt kan je binnen 5 minuten het loodje leggen.

Ee-lin, wilde graag deze vis proeven dus zij mocht als proefkonijn dienen. Ze heeft als eerste een hap genomen, toen hebben we haar uitvoerig in de gaten gehouden, toen ze na 5 minuten nog steeds recht op zat, hebben we ook van deze vis gegeten. Heel bijzonder omdat je mond en keel verdoofd aanvoelen nadat je een hapje hebt genomen.
Maar gezien het feit dat ik nu een stukje aan het schrijven ben, hoeft niemand zich zorgen te maken. We are still alive and kicking!

(Black rain storm warning is vandaag afgegeven. Het regent en onweert en waait als een gek!)

3 comments:

Anonymous said...

Het water loopt me weer in de mond na het lezen van dit stukje, wat is het toch rottig he!!? De Kobe-biefstuk wordt hier in Wassenaar verkocht, alleen op bestelling a raison de plm 200,-- euries de kilo!!!! Dus het moet wel heel lekker zijn geweest. Zeg wat doe jij, nou ik ben masseur.... Oh van mensen, nou nee van koeien !!! Lijkt me leuk om te kunnen zeggen.

Geniet lekker verder, en houd ons op de hoogte. P.s. houd ook de brievenbus in de de gaten.

Groetjes
uit Leiderdorp

Anonymous said...

Dat klinkt weer heerlijk allemaal!!
Maarre, weet je, die runderen worden niet alleen gemasseerd, ze krijgen ook bier te drinken ;-))
En,ja, je kan ze gewoon in Nederland eten hoor, ze worden hier ook geofkt, en staan oa in Nijmegen op de menu-kaart! En de prijs viel reuze mee hier!! Tja, is geen Wassenaar, natuurlijk ;-))

Groetjes, Mari en Yvon

Anonymous said...

Dat klinkt weer heerlijk allemaal!!
Maarre, weet je, die runderen worden niet alleen gemasseerd, ze krijgen ook bier te drinken ;-))
En,ja, je kan ze gewoon in Nederland eten hoor, ze worden hier ook geofkt, en staan oa in Nijmegen op de menu-kaart! En de prijs viel reuze mee hier!! Tja, is geen Wassenaar, natuurlijk ;-))

Groetjes, Mari en Yvon

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails