Sunday, June 11, 2006

Oranje

De hele week is Chiel al zenuwachtig. "Onze jongens" moeten aan de bak tegen Servie vanavond. Het is vreemd dat we zover weg zijn van Nederland maar ergens ben je er meer bij betrokken dan ooit. We gaan kijken in een kroeg omdat op onze breedband tv geen wedstrijd te vinden is! Belachelijk!
Om 5 uur gaan we alvast naar Lan Kwai Fung met de nederlandse delegatie uit de Pinnacle. Hapje eten bij Elvis, daar ontmoeten we Bram en Kamilla en dan flink op tijd naar de kroeg. We moeten wel een goede plek hebben natuurlijk! De wedstrijd begint hier om 9 uur! Heel spannend!
De oranje shirts liggen al klaar, Irma heeft nog smink en hoedjes meegenomen dus met het Oranjegevoel zit het wel goed.

De allereerste wedstrijd Duitsland tegen Costa Rica hebben we samen met Jos en Irma bekeken bij Delaynes in Wanchai. Irma blij, want ze kwam eigenlijk net uit het vliegtuig uit NL, de oogjes werden ook steeds kleiner. Maar ik moet zeggen ze heeft het de hele tijd goed volgehouden zonder te klagen.
We zagen wat Duitse shirts zitten en bij het eerste doelpunt waren de mannen helemaal door het dolle heen. Toen kwam het tegendoelpunt en de tent werd werkelijk afgebroken. Ik moest wel erg lachen dat de meesten toch voor Costa Rica waren, of misschien beter gezegd, het de Duitsers wel gunden om te verliezen! Maar goed, die Manschaft, heeft goed gespeeld en verdiend gewonnen.

Gisteravond hebben we naar Engeland tegen Paraguay gekeken. Ook in Wanchai natuurlijk want daar zitten 20.000 engelsen. Boven de 20.000 engelsen hadden ze ook een vliegdekschip vol US Marins losgelaten in Wanchai dus het was super druk. Maar het is ons gelukt om een plek te vinden waar we zelfs op een kruk alles konden bekijken. Het was een bagger wedstrijd, heel saai op dat ene doelpunt na.

Maar straks dus Nederland! Ik hoop dat we met opgeheven hoofd in het oranje gekleed na afloop van de wedstrijd nog ergens een drankje kunnen nemen. En niet dat we voor schut staan omdat de Serviers ons totaal de pan in hebben gehakt...

Maar tot die tijd... OLE OLE OLE!

1 comment:

Arlene said...

Ja die oranje koorts! Heb je al op mijn blog gekeken?Hier was Oranje bij onze buurt BBQ de hoofdkleur!
Zit zelf lekker buiten in het zonnetje en het leuke is je hoort precies wanneer er gescoord is of bijna....oehhhhhh!
Geniet er van ! Arlene

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails