Saturday, June 03, 2006

O is het Pinksterweekend?

Wij zijn echt elk gevoel van feestdagen hier kwijt. We kwamen er gisteravond achter dat het Pinksteren is van het weekend. Hier in HK doen ze daar niet aan. Net als Hemelsvaartdag en zo.
Toen zei Chiel ook al: "Nou lekker rustig hoor, er belt niemand!"

Afgelopen vrijdag was het donder en geweld hier in HK. Toen ik opstond zag de lucht er dreigend uit en dat is niet meer weg gegaan. Op een gegeven moment begon het keihard te regenen en te onweren met bliksemflitsen. Dat ging met zo'n geweld dat ik maar even uit de beurt ben gegaan van de ramen hier op het flatje. Alles stond te trillen.

Chiel belde op vanuit Shenzhen. Hij had op z'n mobiel Red Rain Warning gekregen. (Het loopt van Red naar Black.) Later die dag ging het over van Red naar Amber. Toen werd het nog erger en er was een Landslip Warning uitgegaan. Het wil ook zeggen dat er meer dan 60 mm regen wordt verwacht per uur. Dan mag je niet in de bergen rijden en schoolkinderen mogen thuisblijven als ze nog niet vertrokken zijn. Zijn ze al wel onderweg, dan komen ze pas thuis als de warning is opgeheven. Ja, tis wat, niet dan?

En, nu het leukste nieuws, Ben, Linn en Martijn komen respectievelijk 19 en 18 juli aan op HK. Ze blijven dan een maand! Jippie! En Lody komt ook nog. Zij komt 6 augustus aan en blijft 3 weken! Ik ben weer helemaal happy...

1 comment:

Anonymous said...

Hoi zus, nou heerlijk die vooruitzichten van je kids en Lody.Zij is nu hier en we hebben gisteren het familie gebeuren Voogd gehad.En het was eerlijk gezegd fantastisch,we hebben heel leuke, lieve neven en nichten,ook zeer creatieve mensen en als klap op de vuurpijl bleek ook neef Ron uit Amerika te zijn overgekomen!
De enige die dit wist was Andree en zij heeft het heel goed geheim weten te houden!Ik zal zodra ik er tijd voor heb de foto's verkleinen en naar je toe sturen!Vooral de neven en nichten van de kant van tante Juul ( zusje van Pa) vinden het heel interessant dat je in HK woont en zullen je blog eens gaan bekijken!
Liefs Arlene

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails