Friday, June 23, 2006

Very hot weather warning!

Na tijden van onstabiel weer, met regen en onweersbuien is het vandaag droog en warm! Heerlijk. Ik vind het ook niet zo klam als anders. Het blijft zweten in HK maar de luchtvochtigheid is nu maar rond de 80%. De temp is op dit moment 33 graden.

Ik ben ook lekker aan de boulevard gegaan en heb daar bij Pacific Coffee een bakkie gedaan. Wat me wel opviel was dat ik de enige was die buiten zat. Wat een rare lui zijn die chinesen toch. Kunnen ze buiten zitten, zitten ze weer in de koelkast binnen. Nou ja.

Keek ik net op internet hoe het weer van het weekend gaat worden, zie ik toch dat er een warning is afgegeven!
Een "very hot weather warning"! Ik had deze waarschuwing nog nooit gezien maar ik voel me hier beter bij dan zo'n typhoon warning.

De chinesen zitten/lopen/staan allemaal in de schaduw, lopen met parasolletjes en als ze toch over straat moeten, willen ze met z'n 7 miljoenen allemaal tegelijk in de ene schaduwstrook van 1 meter breed lopen. Bij het zebrapad staat er niemand ineens aan de stoeprand maar staan ze tegen de gevel gedrukt om schaduw te vangen.

Daarentegen lopen alle westerlingen vol in de zon, zitten op terrasjes in de zon, dragen tank-topjes waarbij veel huid bloot gesteld wordt aan de zon met gevaar voor verbranden, kortom die zijn al lang blij dat ze zon zien en dat het warm is.

Gevolg dat die chinesen er stuk voor stuk uitzien of ze nergens last van hebben en dat de westerlingen transpireren en puffen! Misschien zijn ze toch niet zo raar, die chineesjes.

Morgen wordt het zo warm in HK dat er gevaar is voor een zonnesteek! Advies: binnen blijven als je niets te doen hebt buiten en veel water drinken en je hoofd bedekken.
Onvoorstelbaar. Je hebt hier echt een warning-systeem voor alles!

4 comments:

Anonymous said...

"t zijn inderdaad rare lui hoor die chinezen, iedereen overal voor waarschuwen. Nou geniet maar lekker van het mooie weer en kijk uit voor zonnesteek!! PS zie zondag de wedstrijd niet ga lekker naar.... ROBBIE WILLIAMS, kon nu kaartjes krijgen die eerst kompleet uit verkocht waren.

Groetjes

Simone

miss honeybee said...

Ik ben jaloers Simone! Wauw. Robbie komt hier in oktober geloof ik dus wie weet! En Lody, natuurlijk staan wij op het vliegveld op je te wachten! Groetjes allemaal!

Arlene said...

Heerlijk......warm,heet en zon!Die foto van die sprinklers komt me bekend voor!Robbie schijnt geweldig te zijn,2 collega's zijn geweest woensdag en hadden absoluut geen stem meer!
Ik ben jaloers.....op Simone en op Lody!!
Arlene

Anonymous said...

Wel, wel Robbie of all most wanted men of the earth. Simone geniet ervan, zo'n kans krijg je niet vaak. En Ans fijn dat je er straks staat,

liefs,

Lody

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails