Monday, August 07, 2006

10.000 Budha's

Om 10 uur vanmorgen stonden we allemaal (behalve Chiel, iemand moet de centen verdienen) in de lift om naar het station te vertrekken. Het doel voor vandaag: Temple of 10.000 Budha's.

Met z'n allen in de trein naar Shatin. We waren vorig jaar met Arlene ook aan deze trip begonnen maar we hebben het nooit kunnen vinden. Maar nu is het gelukt!
Helemaal geweldig en het blijft indrukwekkend als je de bocht om komt en je ziet de eerste honderd, levensgrote budha's staan aan de voet van de berg. Het pad loopt heel erg steil omhoog en de grap was dat ze zelfs een invalidenpad hadden aangelegd! Nou als je daar met de kinderwagen over heen moet ben je inderdaad in hogere sferen belandt want je valt halverwege dood neer! Zo steil...

Het weer was lekker klam en bloedje heet, dus het zweet liep in straaltjes van het gezicht. Maar de beloning was groot. Hele mooie uitzichten, prachtige budha's en ongelooflijk stil. Je hoort de vogeltjes fluiten en in ons geval, de bomen zwiepen van de baviaantjes die er rond liepen!
Eindelijk ben ik dan de wilde apen tegen gekomen waar iedereen het over heeft maar die ik nog nooit in HK heb gezien. Maar nu wel. En veel!! En een heleboel kleine baby-aapjes!

Toen we genoeg cultuur hadden gesnoven hebben we bij de Ikea, onderaan de berg, geluncht voor weinig, en genoten van de airco in het winkelcentrum.

Toen we thuis kwamen hebben we allemaal even een dutje gedaan en morgen gaan we een dagje niets doen. Aan het zwembad hangen en even naar central.

1 comment:

Anonymous said...

He Beppies,

we zijn weer terug, heb ook in 3 verschillende landen Ikea gezien, en geroepen dat de zweedse balletjes zo lekker waren, bij jullie ook???? Later meer

Simone

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails