Thursday, August 10, 2006

Change of plans!

Doodop kwamen we gisteren thuis van onze trip naar de Big Budha. Ik had ook geen zin meer om te koken en dus zijn we met z'n allen naar Koh-I-Noor geweest. Een afzichtelijk tentje bij ons op de hoek van de straat maar onwijs lekker india's eten!
Een hele lamsdij plus poot, curry's, naanbrood, samosa's was eigenlijk veel te veel maar hier in HK is het heel normaal om alles in een doggy-bag te laten doen en zo hebben we net de restjes ervan lekker opgegeten.

We zouden vandaag met z'n allen naar Shenzhen gaan. Shoppen natuurlijk en even kijken bij Chiel op de office. Maar toen kwam het bericht dat Typhoon 8 warning zeker zou komen vandaag! Nou dan maar niet naar China. Sta je straks in China vast als er geen openbaar vervoer meer rijdt. Dus het hele plan afgeblazen.

We kwamen thuis van een wandelingetje na het eten en het begon te regenen en te onweren. De flitsen komen dan ook achter elkaar en het leek wel 2 uur 's middags i.p.v. 11 uur 's avonds! De tv hield er ook mee op door het onweer.
Ik zag Lody al een beetje pips kijken. "Je mag ook hier slapen hoor", zei ik. "Moet je alleen op een bedje op de grond samen met de kids."
Maar zo stoer als Lody zich door de afgelopen maanden heeft geslagen zei ze nu ook:"Welnee, ik ga gewoon naar het hotel, maar uhhh...wil je mij wel wegbrengen?" Zo gezegd zo gedaan.

We hebben, nadat de tv weer beeld gaf, nog gekeken naar het "weer-kanaal" om te zien hoe we ervoor stonden. De Typhoon zou in een streep op HK afkomen. Gadver. Maar ineens kwam de warning 1 weer te voorschijn. De typhoon was weer (godzijdank) afgebogen ten westen van ons. Op dit moment nu ik dit schrijf is de typhoon zo'n 180 km van ons af, maar de wind staat gunstig. Dit gevaar is geweken.

Je wordt wel stil van het feit dat dit (Bopha) een hele ernstige typhoon is. Er zijn al miljoenen mensen geevacueerd. En nu komt er weer eentje af op Nanjing. (Saomai) En deze storm gaat ver langs ons heen maar er wordt verwacht dat dit de zwaarste typhoon is sinds 50 jaar! Jimmy en Dick, 2 werknemers van Chiel, zitten nu in Nanjing. Als het goed is gaat Dick zo op het vliegtuig terug naar Shenzhen en vliegt Jimmy door naar Shanghai. We hopen echt dat de vluchten niet gecanceld worden voordat zij weg zijn.

Alsof dit dan niet meer dan genoeg is, zagen we net ook BBCWorld. Vluchten gecanceld, dikke stress, arrestaties en noem maar op. Heel fijn als alle kinderen en Lody terug moeten vliegen met British Airways. Nou ja, we hebben nog een week voor Linn en Martijn en Ben gaat 21 augustus terug. Lody blijft zelfs tot 27 augustus. Dan zal het wel een stuk beter zijn. En anders blijven ze gewoon nog even hier! Vinden we hardstikke gezellig!

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails