Saturday, August 26, 2006

De eerste training!

Het is echt gebeurt! De mannen zijn gaan trainen voor de halve marathon. Omdat ik met Lody lekker 3 daagjes in Bangkok verbleef, heeft onze Jos van de 6e verdieping, een verslag uitgebracht. Lees en huiver!!!!

Hong Kong, 23-08-2006. Door een van onze lopers,

Wat begon als een kleine grap tijdens een nachtelijke borrel in een van de vele cafe’s in Hong Kong, heeft op dit moment al vele emoties losgemaakt. Dagen van onzekerheid volgenden op de beslissing van 4 heren om mee te doen aan de ½ Hong Kong Marathon, er werd veel gespeculeerd of de heren daadwerkelijk zouden beginnen met hun intense voorbereidingen de komende maanden of dat er direct al sprake zou zijn van enige verslapping. Toen het uur U aanbrak voor de eerste training, werd er wat gerommel hoorbaar in het Pinnacle Apartment. Op de vijfde verdieping werd een uiterst sexy strak broekje met daarboven een oranje “Boularouz” shirt aangetrokken voor de nodige uitstraling, op de zesde verdieping werd naarstig gezocht naar een paar professionele sportschoenen, maar helaas waren de in Nederland aangevraagde samples nog niet aangekomen, en op verdieping 27 werd onder het omkleden nog snel even een sigaretje aangestoken om maar toch de longen te blijven trainen op de aanwezige smog in Hong Kong. Op hetzelfde moment arriveerde loper nummer 4 vanuit Discovery Bay per golf kar om zich ook bij het trio te voegen.
Helaas bleef de verwachte opkomst van een fiks aantal supporters en media uit, en werd het toch een beetje een eenzame uittocht, maar dat motiveerde de lopers uiteindelijk alleen maar meer om dat ultieme doel te halen waarvoor nu de training wordt begonnen.
Onder leiding van de gepassioneerde aanvoerder Jesse Plasman werd de route bepaald van Tsim Sha Tsui richting het oude Kai Tak vliegveld en weer terug, een ydillische of mystieke route langs de baai van Hong Kong. De stemming zat er al meteen goed in en de eerste grappen werden al gemaakt:

“Jesse, waar woont de man met de hamer langs deze route............?”
“Denk toch dat ik mijn agenda even aanpas en dat ik tijdens de volgende training in China zit..........!!.”
“Ik heb nog een vriend die werkt bij een EPO ontwikkelingscentra, iemand belangstelling....?”

De eerste zware hindernis van deze route was de fly-over bij Tsim Sha Tsui East en dit zorgde al voor de eerste zweet druppels bij de jongste en oudste deelnemer van het gezelschap, de onvermoeibare man van Discovery Bay deed ons allen (en misschien zichzelf nog wel het meest) verassen met een complete ontspannen draf en een ongenaakbaar tempo. Ook werd het al snel duidelijk dat aanvoerder Plasman een jaar lang verstoppertje heeft gespeeld en al de nodige mijlen gelopen had ter voorbereiding. Eenmaal aangekomen op het voorlopige uitpunt werd al de nodige vermoeidheid zichtbaar en vielen vooral de prestaties van de jongste deelnemer tegen, smoesjes over een tekort aan adem hielpen dan ook niet en extra training is zeker vereist dit weekend.
De terugweg werd half wandelend afgelegd, maar uiteindelijk overheerste toch een gevoel van tevredenheid en vooral een 100% opkomst deed alle lopers goed.


Wordt vervolgd.........Woensdag 30-08-2006........helaas zonder onze aanvoerder wegens afspraak met Madonna en Kane in Nederland.

1 comment:

a.voogd said...

RESPECT heren!
Pakje net ontvangen zie mail!
Arlene

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails