Wednesday, August 02, 2006

We zijn terug!

Gisteravond om 11 uur zaten we weer in een HongKong taxi terug naar ons huisje. Helemaal kapot, geen voeten meer over, maar enorm voldaan van de 5 dagen Bangkok.

Linn, Martijn en Ben, en wij ook, vonden het helemaal geweldig! We hebben zo veel gezien en het leek alsof we er wel 3 weken hebben gezeten.

Het appartement wat we hadden geboekt was ook helemaal goed op 1 klein dingetje na. Het was echt een roteind van het centrum vandaan. Dus als je een toektoek of een taxi nam, dan wist eigenlijk niemand waar het lag. Plus dat de hele aardige mensen van de "lach" je een poot uit wilde draaien. Konstant opletten dus.

Ze hebben wel een taxi-meter in de auto maar die zetten ze niet aan. Het tripje van het centrum naar ons hotel kostte volgens de meter 63 baht. Ze vragen dood rustig 200 baht. Nou, dan kennen ze mij nog niet! We hebben 1 keer 400 baht per toektoek betaald en daar ben ik nu nog ziek van.
Ik stak dus eerst mijn hoofd door het raampje, en vroeg "you turn on meter?" en als ze dan zeiden "NO , 200 baht", dan zei ik weer "Yeah right, f**k you too!"

De staf van het hotel was ook erg aardig maar hield zich niet aan afspraken. Je boekt voor 5 mensen, dus hebben ze 4 bedden staan. Je wilt met 5 mensen ontbijten, dan krijg je 4 coupons. Je boekt een mini-bus voor de trip naar het vliegveld, dat vergeten ze maar voor het gemak.

Het klinkt negatief maar zo bedoel ik het niet. Ik heb alleen een hekel aan afspraken niet nakomen. Alles is goed gekomen, op die mini-bus na dan. We hebben zelf maar taxi's besteld.

Het weer was best lekker. Alleen de laatste middag regen en dat terwijl we in het regenseizoen zaten. Niet gek dus. Was wel bloedheet maar niet zo benauwd als Hong Kong kan zijn. Wat iedereen ook opviel was dat Bangkok eigenlijk een vieze stad is. Wel ruim opgezet met veel groen maar vies. Iedereen doet maar wat.
Zo maakten we een tripje in een longtail boat door de klongs. Je weet echt niet wat je ziet. Zo goor en de locals wassen zich er in, doen de afwas erin en wassen hun kleren in die bagger. Bah. Wel heel gaaf om te zien.

We hebben ook het beroemde of beruchte Patong gezien. De rode buurt van Bangkok. Het stikt er van de omgebouwde mannen die er werkelijk bloedmooi uitzien als vrouw. Het is een lange straat met aan weerszijden GoGo-bars waar de uitbaters je proberen naar binnen te lokken. We kregen ook een flyer waarop staat, pingpongballen shows, pussy write letters, pussy smokes sigaret, pussy catch fish enz enz. Heel interessant maar we hebben toch maar gekozen voor de markt die ertussen in staat, en daar hebben we rond gestruind.

Ik ga maar gewoon foto's op het blog zetten en daar vertel ik een verhaaltje bij. Ik weet anders niet waar ik moet beginnen.

Enne vandaag is Linn 20 jaar geworden! Vanavond gaan we dat lekker vieren met z'n allen!

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails