Wednesday, August 09, 2006

The Peak en de Big Budha

Ik heb zo na zitten denken wat we allemaal gezien hebben met Lody en de kids, maar we zijn zo druk heen en weer aan het rennen dat je sommige dingen gewoonweg vergeet.

Gisteren zijn Lody en ik naar de Peak geweest. Eerst de Star Ferry genomen om naar HK-eiland te gaan en toen gelopen naar de Peak-tram.
Blijft een waanzinnig mooi gezicht als je boven op de Peak staat en beneden aan je voeten
Hong Kong is zijn volle glorie ziet. We hebben wat rond gelopen wat winkeltjes in gegaan en koffie gedronken en toen met de taxi weer terug naar de Ferry. Daarna hebben we lekker bij het zwembad gehangen om bij te komen van de hitte. Het was echt smoor heet!

Vandaag zijn we om 10 uur vertrokken om de Budha te bewonderen. Maar we moesten eerst naar de hakkenbar om Martijn's schoenen te laten plakken. Duurde een stief kwartiertje en toen eindelijk de Metro in, de Outlying Island Ferry op en toen de bus in om vervolgens eindelijk aan te komen bij de Big Budha.

Het weer werkte lekker mee. Heet en de zon vol op je bolletje. (Het stikte trouwens van de irritante nederlanders bij de Budha! Een hele bus vol!) Jammer genoeg was het vrij mistig van de warmte dus heel ver konden we niet over de South China Sea kijken.
Daarna het klooster en de tempel bezichtigd en toen een vegetarische maaltijd genomen in het klooster. (de meningen over de smaak van de maaltijd waren nogal verdeeld)
Zo rond een uurtje of 4 zijn we weer met de bus naar Tung Chung gegaan en daar hebben we de trein weer terug genomen.

Bij aankomst hebben we een taxi naar huis genomen. Gaat lekker snel en iedereen was pap op.

Toen zei Martijn: "Ik ga even wat drinken halen. Moet ik nog wat meenemen bij de winkel voor jullie?" "Nee hoor!", zei iedereen. "Uhhmm... Linn waar is mijn portemonnee? Hij zat toch bij jou in de tas?"
Ineens paniek in de tent. Iedereen op zoek naar de portemonnee van Martijn. Op het bonnetje van de taxi stond een taxi-nummer. "Ga even vragen beneden in de lobby of ze die man kunnen bellen. Misschien heeft hij iets gevonden in de taxi", zei ik.
Martijn naar beneden en wat bleek?

Zijn portemonnee was op de straat gevallen zonder dat iemand dat had gezien. De taxi-chauffeur wel. Hij heeft hem mee genomen en de Pinnacle gebeld om te zeggen dat hij een portemonnee had gevonden en zijn mobiele nummer achter gelaten.
Een half uurtje later kwam de chauffeur de portemonnee brengen en al het geld zat er nog in!
Martijn blij, wij blij en voortaan plakken we dat ding met dubbel zijdig plakband op zijn voorhoofd!

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails