Sunday, November 26, 2006

The Big Labouwski

Vreemde titel, hoor ik jullie denken, maar dit is de titel van een film die bij mij totaal onbekend was.

Volgende week (als ik al in NL ben!) geven Steven en Silla een afscheidsfeestje omdat ze naar Macau vertrekken. Het thema van het feestje is "Movie Star" en Pim heeft besloten als Big Labouwski te gaan. Jullie raden trouwens nooit hoe Chiel gaat... yep als Kojak!
Maar goed, we hadden geen idee waar Pim het nou steeds over had en toen werd het plan geboren om de film te gaan bekijken bij Bram thuis in Discovery Bay.

Eerst een drankje bij de goedkoopste bar in HK, dat is namelijk de plaza in Discovery Bay. Allemaal picnictafels waar je je eigen bier of cola mee naar toe neemt, dan lekker eten bij Pim en dan naar Bram voor de film.

Dus zo gezegd zo gedaan. Wij in de Starferry naar Central, toen naar de ferry van DB en helaas zagen we die net vertrekken. Half uurtje wachten op de volgende ferry, aan boord gegaan en toen kwamen we in DB aan. Het is echt net een vakantie oord. Hele families aan de picnictafels, kinderen die rond rennen, honden die daar weer tussen door lopen!

Pim had zich uitgesloofd met heerlijke pasta's, curry en salade en toen naar Bram. De film werd gestart op z'n nieuwe 42 inch LCD screen en het was net een bioscoop. Behalve toen de film halverwege haperde. Normaal gooi je dan gelijk je popcorn richting het beeldscherm maar deze keer hebben we ons allemaal keurig ingehouden, hihi.
Gelukkig was er iemand die zijn dvd-speler op kon halen en toen hebben we de film nog af kunnen zien. Leuke film trouwens maar net iets te lang. Maar we hebben gelachen en dat is het voornaamste.

Toen was het tijd om naar huis te gaan voor Jos, Chiel en mij. Pim en Shumin hadden ook de bus nodig om naar hun huis op de plaza te gaan, dus we stonden gezamelijk te wachten. Komt die bus toch niet!!! Ik kreeg gelijk weer een flashback van ons eerste bezoek aan DB. Pim weer bellen met de DB-buslijn. Nou ja een heel verhaal, maar we werden weer in een mini-busje gezet en toen was het racen naar de ferry. De chauffeur weer bellen met de ferry om ze te laten wachten, en toen we aankwamen weer rennen de ferry in! En dat allemaal met een broodbakmachine onder de arm van Jos, want die had ik net meegekregen van Bram!

Maar we zijn weer thuis in Kowloon!

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails