Monday, November 06, 2006

Hiken, ... uhmmm ....wandelen in Sai Kung

Na alle opwinding van de karaoke, was het voor ons tijd om ons terug te trekken in de natuur. Heerlijk op een zonnige zondagmiddag, een eindje wandelen, eigenlijk net als thuis.

Dus wij om 14.00 uur de taxi in en op weg naar Sai Kung. De taxi-chauffeur begreep het gelijk waar we heen wilden dus alles liep gesmeerd. De rit verliep voorspoedig. Geen files en onze chauffeur reed lekker ontspannen dus wij waren lekker aan het keuvelen achterin.

Na zo'n 45 minuten vroeg Chiel aan de taxichauffeur of we wel goed reden.
De man kreeg zowat een hartstilstand omdat Chiel tegen hem praatte en hij wist niet hoe snel hij moest roepen "no problem!"

Ach het uitzicht was prachtig en het zonnetje scheen lekker en wij hadden het helemaal naar onze zin dus who cares. We vonden het wel raar dat we zolang in de taxi zaten en dat het al 15.15 uur was en dat de meter op 220 hkd stond.
Tot dat hij op een zeer afgelegen plek stopte en zei:"Okela, this is it!" "No, I don't think so", antwoorde ik verbaasd.
Toen was het de beurt van de taxi-chauffeur om verbaasd te kijken. "Not good?", vroeg hij. "No, not good at all!"

Nou ja om een lang verhaal kort te maken, na aangeven van ons werden we ergens in de buurt van Sai Kung afgezet. Ondertussen was het al 15.30 uur dus echt een stukje hiken, dat lukt dan niet meer. Dus we hebben lekker geslenterd langs de boulevard en gekeken naar de mensen die aan het vliegeren waren, foto's gemaakt van een echte floating market ( en niet dat nep-gebeuren uit Bangkok) en genoten van de natuur en het wijdse uitzicht. Jammer dat Harm al naar huis is want hij had hier zeker een heel ander beeld van Hong Kong gekregen. Het leek wel een vakantieplaatsje waar iedereen helemaal relaxed is. Daarna natuurlijk heerlijk seafood gegeten. Ik kan je vertellen dat ze hier kreeft klaar maken die echt waar uit-de-kunst is!

Na het eten hebben we op een terrasje koffie gedronken en onze ogen uitgekeken omdat elke bewoner van Sai Kung tenminste 1 hond heeft en dat er in een dorpje van niks tenminste 10 dierenwinkels zitten! Ik kwam in gesprek met een man die naast ons op het terrasje zat. Volgens hem is een hond goedkoper en leuker dan een beveiligingssysteem omdat er veel inbraken plaats vinden in en rondom Sai Kung. De meeste huizen zijn begane grondhuizen en liggen veel meer afgelegen dan de woonkazernes die wij kennen in Hong Kong.

We hebben ook nog door het plaatsje zelf rond gelopen. Allemaal kleine steegjes die kris kras door elkaar heen lopen en waar je makkelijk de weg kan kwijt raken. Prachtige geveltjes en schattige winkelpandjes met de meest leuke inrichtingen. Echt geweldig!

Toen toch maar terug naar Hong Kong en heerlijk gehangen op de bank en vroeg naar bed. Die zeelucht maakt je slaperiger dan je denkt...

1 comment:

Anonymous said...

ans weer geweldige plaatjes en verhalen we wisten niet dat jos zangtalenten had maar ik mis nog steeds hoe het gaat met de training voor de marthon de vriend van jos is nog zeer goed bezig ik zit met smart te wachten hoe de conditie is van de mannen

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails