Monday, November 13, 2006

Wilson Trail

Het was heerlijk weer gisteren. Zonnetje scheen en het was niet te warm (26 graden). Chiel en ik hadden wel zin om eens een flinke wandeling te gaan maken. Maar waar heen?

De hiking-kaarten werden tevoorschijn gehaald en bestudeerd. Het leek ons wel leuk om eens naar een eilandje te gaan waar we nog nooit waren geweest, Tung Lung.
Het ligt een stukje van HK-eiland dus niet te ver weg. We zijn eerst met de metro naar het eind van de metrolijn op het eiland gereden. Vandaar zou er een ferry varen naar Tung Lung.
Nou die was er wel maar de ferry vertrekt maar 4 keer op een dag. En laten wij nu net de ferry van 11 uur gemist hebben. Jammer maar ik ga niet wachten tot 3 uur om dan pas over te gaan.

Er was nog een andere ferry. Die bracht ons naar Lei Mun Yun. Later bleek dat dit weer op Kowloon was, dus we zijn kris kras over en onder het water door gegaan om te eindigen op een steensworp afstand van ons huis! Nou ja. Maar het was hardstikke leuk!

Een oud vissersdorpje in het midden van de grote stad. We hebben door het dorpje gelopen waar je trouwens heerlijk seafood kan eten, een tempeltje bezocht en toen zijn we het Wilson Trail opgegaan. Je begint te lopen en voordat je het weet sta je bovenop de berg! Devil's Peak genoemd. Prachtige vergezichten en stilte om je heen. Super.
Ik denk dat we toch gauw zo'n 4 uur hebben gelopen, bergje op, bergje af. En we zijn geeindigd in een wijkje naast Lei Mun Yun. We hebben dus helemaal om de top heen gelopen.

Met de metro weer terug hadden we zo gedacht. Dus dan volg je de borden met een metro-teken. Komen we daar, staan we ineens in een winkelcentrum. Toen werden we verrast door een bord waarop stond : "Hartelijke Kerstroeten!" Nee ik maak geen spelfout, zo stond het erop! Bleek dat dit winkelcentrum in nederlandse kerstsfeer is opgebouwd. Kompleet met Frau Antje!
Lachen he?

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails