Wednesday, July 25, 2007

Maandag en dinsdag

Maandag hebben we Pim en Shumin weer gezien hier in Hong Kong. Shumin kwam terug van een wereldreis en Pim kwam langs om de laatste dingen van zijn verhuizing terug naar Nederland te regelen.
Van het weekend hebben ze een bruiloft in Singapore en dan gaan ze echt in Breda wonen. Shumin moet eerst nog wel een inburgeringscursus gaan volgen en als ze in nederland is, gaat ze voor 2 weken inhouse bij de nonnen nederlands leren.

We hebben nog wat vragen doorgenomen van onze wereldberoemde inburgeringscursus, maar het is echt te gek voor woorden wat buitenlanders moeten weten van nederland.

"Waar komt nootmuskaat vandaan?" Huh...?! Who cares?? Wat heeft een buitenlander aan dat soort vragen? Is hij/zij dan "goed" ingeburgerd als je het juiste antwoord weet? Kan je dan niet beter informatie geven zoals "hang de was niet op zondag buiten in de tuin als je op de Veluwe woont, want dat vinden de mensen daar aanstootgevend en niet gepast"? Het zal wel aan mij liggen...ik kan echt het verband niet vinden....

Aan het eind van het liedje bleek dat Shumin 4 vragen goed had beantwoord van de 30 en Linn had er 5 goed! Allebei gezakt dus!!
Verder hebben we maandag weinig gedaan, dan hangen bij het zwembad. We waren nodig toe aan wat rust na zo'n dag in Disneyland te hebben rond gehangen.

En vandaag hebben we rond gelopen in Mongkok. Martijn had een fototoestel gekocht en die deed het niet meer. We konden hier gelijk naar het Olympus Service Center in Langham Place. Een geweldig groot winkelcentrum wat er prachtig uitziet. Toestel weg gebracht en na een uurtje konden we hem weer ophalen. Het bleek dat de batterij kapot was en gelukkig na aanschaf van een nieuwe deed het cameraatje het weer.


Daarna hebben we nog een marktje bezocht en vanavond hebben we kennis gemaakt met de kinderen van Steve. Emma en Sam. We gaan a.s. vrijdag met z'n allen naar Ko Samet op vakantie. YEAH!!!! Eerst een drankje, mexicaans gegeten bij Agave en daarna nog een drankje om af te sluiten. Morgen gaan we met z'n allen en Emma en Sam naar het strand. Kunnen we alvast een voorproefje nemen op de vakantie!

2 comments:

Anonymous said...

Ik ben stil jaloers als ik jullie zo zie zitten, met zon!Hier is het al anderhalve week nada,regen,wind en niet warmer dan 22 graden!Hele campings onder water en de braderie hier vloog gistermiddag bijna de lucht in!Gelukkig heb ik goede vooruitzichten:)
Veel plezier met zijn allen!
Arlene

Anonymous said...

Ha, whole happy honig family, wat ziet het er allemaal weer gezellig uit, krijg er heimwee van. Heb zelf een hele leuke vakantie gehad op Bella Vista, wel erg warm. Af en toe onderdompelen in het Lago was echt nodig. Jullie krijgen de groeten van Adriano, was je nog niet vergeten! Jullie een hele fijne vakantie op Ko Samet, dikke kus van Lody. En uiteraard de groeten voor Pim, Shumin en alle anderen.

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails