Monday, October 29, 2007

Pffff....das duur

Uitzicht vanaf hotelkamer

Gistermorgen zijn Jos en Rita aangekomen in HK. Ze belden om 11 uur en we gingen dus naar het Intercontinental Hong Kong. Prachtig hotel dat moet gezegd worden!

We zijn in de taxi gestapt naar de 10.000 budha's. Ze wilden graag wat cultuur snuiven voordat ze weer de beurs op moesten. Boven bij de budha's hebben we weer wilde aapjes gezien, alhoewel niet zo duidelijk als toen met Simone. We hebben wat gedronken en daarna weer de taxi ingestapt maar nu naar Knutsfort Terrace om een wijntje te drinken.

Enfin, 2 flessen Chardonay later, hebben we ze weer afgezet bij het hotel. We wilden met ze uit eten gaan maar we werden uitgenodigd om met hun en de nieuwe partners van Istar te gaan eten in het hotel. Nou, daar zijn we niet vies van. 1 Partner was er met z'n vrouw en kindertjes en de andere partner had zijn 80 jarige vader meegenomen. Alles bij elkaar was het een goed plan om in het hotel te eten.

Om 8 uur werden we verwacht. In de lobby zaten Jos en Guus al te wachten. Jos had al flink kleine oogjes. Hij was gelijk bij terug komst in de lobby gaan zitten en de witte wijn was wederom besteld. Na kennis gemaakt te hebben met de rest van het gezelschap zijn we bij het Steakhouse van het hotel gaan eten. Heerlijk eten, echt waar....maar die prijzen! Mijn hemel!

Een gemiddelde prijs van een voorafje is 40 euro! Een van de partners, Rudolf, vond zo'n Japanse steak wel erg lekker. Als hij in HK is wil hij, nee moet hij, zo'n steak. Voor slechts 168 euro krijg je er een op je bord!!!! Ik kreeg een stukje van hem om te proeven. En het was zaaaalig, maar 168 euro voor 200 gram biefstuk gaat mij echt te ver! Nou ja we waren uitgenodigd, hihi....

Na de maaltijd, gingen de kids en Rebecca naar bed. De vader van Guus en Jos en Rita bleven nog een kwartiertje langer en rond 1 uur gingen Chiel en ik naar huis. Als het aan Rudolf en Guus had gelegen waren we nog veel later vertrokken, maar ik trok het niet meer.

Vandaag ben ik eerst met Rita op stap geweest naar de Bonjour. Er moesten parfummetjes gekocht worden en we zijn nog bij de kleermaker geweest. Daarna haalden we Rebecca en de kids op, en zijn we naar de Ladiesmarket in Mong Kok geweest. Een hele nieuwe belevenis voor de dames. Voor weinig, heel veel te koop! De jongste telg heeft nog een super ballerina pakje gescoort en dat moest gelijk aan natuurlijk. Daarna naar het hotel en daar hebben we gelunchd.

Julia in haar nieuwe jurkje.
Straks gaan we naar Hutong. Met slechts 13 personen! Ik ben benieuwd....

2 comments:

Arlene said...

Dat was een heerlijk duur hapje dus!
Maar....oke als een ander betaald zou ik er lekker van genieten!!
Schattig jurkje trouwens!
liefs Arlene

Anonymous said...

Weet je wel het verhaal betreffende die Japanse koeien????
Die worden dus echt mega sjiek behandelt in hun leven! Waterbed, zeer speciaal voer, en wat dies meer zij!! Hun melk en vlees zijn echt wereldberoemd!!Niet overal verkrijgbaar, logisch, want het is stervensduur....Maar tegenwoordig zijn er zelfs al in ons eigen Holland dergelijke koeien, met dezelfde biefstukken die net zo onbetaalbaar zijn ;-))))))) Die beesten hebben een goed leven, en daar betaal je dus voor, al zie ik ze;f liever gewoon diezelfde koe in een weide hoor! Zonder waterbed ofzo....
(zelfs in Druten kan je die biefstuk eten als ik 't goed heb)

Groetjes, Yvon

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails