Thursday, April 03, 2008

Lang weekend vanwege Ching Ming Festival!

Er is weer een lang weekend in het vooruitzicht! Morgen is het Ching Ming Festival oftewel Tomb Sweeping Day.
Iedereen gaat de graven bezoeken van zijn voorouders en geliefden en de graven worden ontdaan van onkruid en schoon gemaakt. Dit feest wordt in HK en in China gevierd. Dus yeahhh...Chiel is ook vrij!Het filmpje hierboven laat zien wat de mensen mee brengen naar het graf van hun voorouders. Heel veel eten en cadeau's van papier! Die worden later verbrand zodat de cadeau's opsteigen naar de overleden familieleden. Zelfs de pantoffeltjes, de stereo en de potten zijn allemaal gevouwen van papier. Een kunstvorm op zich!

Bij gebrek aan een graf van mijn overleden dierbaren, ga ik gewoon naar een tempel en breng iedereen wierook en geld.

Als het goed is wordt het weer beter vanaf morgen. Er is voorspeld 27 graden plus zon, ik hoop het echt want dat trieste weer heb ik nu wel gehad. Het is hier grijs en mistig en het miezert. Net niet hard genoeg om een paraplu op te zetten maar zonder paraplu ben je aan het eind van de wandeling wel nat. Bleh... En als het weer mee werkt dan gaan we morgen met Michael en Cynthia naar Sai Kung. Lekker.

En zondag vertrekken we voor 3 nachten naar Shanghai. Chiel wil weer even met Paul praten en dingen door nemen en ik ga mee want Nuan is ook in Shanghai met haar 2 dochters. Altijd leuk en nuttig bovendien om lekker bij te praten.

En trouwens weer een nieuwtje wat de Chinese regering verzonnen heeft:
Vanaf afgelopen weekend is het niet meer mogelijk, VOOR NIEMAND, om een visum te krijgen voor een multiple entry voor een jaar! Dit vanwege de Olympische Spelen die 08-08-08 van start gaan.

Heel slim. Zo kan de regering voor elk bezoek aan China geld vangen voor elke buitenlander die binnen komt. Het enige visum wat te krijgen is, is voor 1 of 2 keer China in! Er is geen tijd aan verbonden. Je koopt er 1 en je kan China in. That's it.

Gelukkig heeft Chiel net zijn visum vernieuwd 2 weken geleden. Hij kon nog een visum voor 1 jaar multiple entries krijgen. Bofkont. En mijn visum is nog geldig tot 26 mei. Pffff...
Het reisbureau verwacht dat deze regel wordt gehandhaaft tot november dit jaar. Dan is alles van de Olympische Spelen opgeruimd. Dat is wel te hopen anders kunnen alle buitenlanders die werkzaam zijn in China wel naar huis!

2 comments:

ARLENE VOOGD said...

Ik lees het alweer,leuke dingen op het programma!
Geniet er van!
xx Arlene

Yvon said...

Lekker genieten van het lange weekend!! En natuurlijk ook van Shanghai!
Heel veel plezier!

En, een knuffel van de katten voor je felicitatie met hun nieuwe huis;-))

Kus, Yvon

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails