Wednesday, April 09, 2008

Nog even over het Chinese Visum...

Mocht er iemand naar China gaan binnenkort, wees dan alert op het volgende:

Een buitenlander (lees nederlander in ons geval) kan NIET MEER aan de grens een dagvisum kopen om bv te gaan winkelen in Shenzhen. Je moet dat in HK bij een visumbureau aanvragen en dat duurt 4 dagen!!

Een buitenlander (lees nederlander in ons geval) krijgt maar 1 of 2 keer entry geldig voor 30 dagen! Dus geen muliple entry voor 3 maanden, 6 maanden of 12 maanden. Dat is volledig opgeheven!! Ook dit duurt 4 dagen!!

Ook in NL een visum aanvragen geeft geen multiple entry!! Een 2 keer entry kost 1000HKD en een single entry kost 800HKD sinds afgelopen week.

Heel lastig voor mensen zoals Chiel of Paul die dagelijks in China zijn. Gelukkig had Chiel net voor 27 maart een nieuw visum aangevraagd en kreeg hij nog wel dat visum voor 1 jaar. Paul heeft minder geluk. Hij moet 4 dagen naar HK komen.

2 comments:

Babette said...

Beste Ans en Chiel, ik was op zoek naar info wat betreft dagvisum voor Hong Kong. Als ik jullie goed begrijp, kunnen we dus met een overstap van 9uur op Hong Kong (naar Vietnam, Hanoi) NIET de stad in en zullen we onze tijd zeker te weten op het vliegveld moeten spenderen? Alvast bedankt voor jullie commentaar op mijn vraag. M.vr.gr. Babette Savelkouls

Babette said...

Mijn emailadres is b.savelkouls@gmail.com overigens :)

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails