Saturday, April 19, 2008

Vrijdag en zaterdag, dag 3 en 4

Eindelijk heb ik dan tijd om het blog te updaten. We zijn super druk geweest de afgelopen dagen.

Vrijdag was de laatste dag van Tim en Manon hier in Hong Kong. Ze zouden om middernacht alweer terug vliegen naar Amsterdam. Maar overdag nog eerst naar de markt, de laatste dingetjes kopen voor de familie thuis. Zo gezegd, zo gedaan. Chiel kon helaas niet mee. Veel te doen.

Wat minder leuk was, was dat een typhoon actief was in de South China Sea. Het waaide al vreselijk hard en er werd verwacht dat T3 (typhoon-warning) 's avonds afgegeven zou worden. Manon die vliegen absoluut niet leuk vindt, had het daar wat moeilijk mee.
We hebben de hele dag alle markten van Mongkok gezien en als uitsmijter zijn we nog naar Langham Place gegaan waar Manon op haar gemakkie even kon bijkomen. H&M is een goede therapie en daar hebben we ook zeker een uurtje door gebracht.

Om half zes zijn we in de metro gestapt, Lody en ik zijn uitgestapt in Tsim Sha Tsui en Tim en Manon moesten door naar Causewaybay. We hebben afscheid genomen bij Jordan en toen was de trip van Manon en Tim alweer voorbij. Man wat gaat de tijd toch snel! We kregen net bericht dat ze veilig zijn geland in Amsterdam. Ben nog heel benieuwd of ze veel turbulentie hebben gehad...

's Avonds zijn wij naar de verjaardag van Cynthia gegaan. Eerst naar het Manderin Hotel die de taxi chauffeur niet kon vinden, maar waar we uiteindelijk toch zijn aangekomen. Lekker glaasje champie gedronken, toen naar Lotus in SoHo waar we met het gehele gezelschap zijn gaan eten. Heerlijk gegeten trouwens! Echt een aanrader!

Haar japanse vriendinnetje had net gisteren haar kiezen laten trekken en had nog erg veel pijn. Voor haar speciaal was er een bak met noedelsoep gemaakt. We hadden echt meelijden met haar...


Daarna zijn we naar Dragon-i gegaan. DE tent van Hong Kong. DE plek om te zien en om gezien te worden! Door speciale verzoeken van het Manderin, kreeg Cynthia de "Owners table"! Voor 15 gasten van Cynthia was het vrij entree, en voor heel even voelden wij ons allemaal een BHK-er! (bekende hongkonger!)


Daarna zijn we weer terug naar Kowloon gegaan en hebben we daar nog naast onze flat een drankje genomen. Lody trok het niet meer. Ze is gelijk naar bed gegaan en wij rolden om half 4 ons bedje in.

En vanmorgen hebben we uitgeslapen en kalm aan gedaan. En voor het mooie weer hoefden we echt niet naar buiten te gaan. Het goot pijpestelen! Lody en ik hadden een afspraak bij de nailshop om 1 uur. Lody kreeg een manicure en bij mij moesten de gelnagels weer bijgevuld worden. Toen ik eindelijk om half vier (!) klaar was zijn we gaan lunchen bij Mes Amis. Chiel kwam er ook heen en toen we naar huis wilden gaan, brak de hemel open!
Windvlagen, de regen kwam echt met bakken naar beneden, de straten waren veranderd in rivieren en binnen 2 minuten waren we allemaal totaal doorwenkt!

De typhoon was al flink richting Hong Kong gekomen. 150 km vanaf HK om precies te zijn. Het heeft de hele dag geregend en we hebben verder ook niets gedaan. Tot een uurtje of 6...
Jesse kwam nog langs en eigenlijk had niemand zin om naar buiten te gaan. "Effe een pizaatje bestellen en laten bezorgen" was het plan. Nou geen enkele kans! Niemand wilde bezorgen en als ik heel eerlijk ben kon ik me dat ook helemaal voorstellen. Niemand wil toch op de scooter in dat hondeweer?!

Dus slippers aan, broekspijpen omhoog, regenpocho aan, en langs de gevel van de Pinnacle zijn we naar Fat Angelo gelopen die in de kelder zit van onze flat. Toch nog lekker gegeten en nu zitten we voor de buis naar "Lost in Translation" te kijken.

Morgen gaan Lody en Chiel een dagje op stap en ga ik Jos helpen met het opbouwen van de beursstand. Maandag begint de beurs. Mijn jaarlijkse werkdag!

2 comments:

simone said...

Zo dames, looking gooed, very very charming!!!

Anonymous said...

Wauw, Lody inderdaad very charming. En je had nog wel zulke leuke kleding ingepakt.
haha

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails