Sunday, March 01, 2009

Chiel is jarig!


Wat hebben we een heerlijk weekend achter de rug! Ik had al zo'n voorgevoel en het is dubbel en dwars uitgekomen. Echt super!

Gistermorgen kwam eerst Irma aan. Enig om haar weer te zien hier. We hebben geluncht met z'n allen bij een sushi-tent en enorme hoeveelheden sushi besteld. Irma was helemaal in haar nopjes! En wij trouwens ook!

Vervolgens hebben we 's avonds met z'n allen gegeten bij Elvis. En daarna zijn we voor een drankje terecht gekomen bij de Keg. Een Canadees kroegje. Lekker gehangen, echte pinda's gegeten en niet van die tandenkrakers die te klein en te hard zijn, en om middernacht konden we Chiel al feliciteren met zijn verjaardag!

Vanmorgen op de zondag dus, geheel naar de zondags-traditie zijn de mannen, en deze keer ook een vrouw, gaan hardlopen. Irma liep alle kerels er gewoon uit! Wacht effe...ik krijg een deja-vu... Volgens mij deed Annet hetzelfde met de halve marathon...

Na het rennen een bakkie bij Starbucks en toen naar huis. Chiel dacht dat we naar Spasso gingen om te brunchen, maar nee. Wonder boven wonder heb ik deze keer mijn mond kunnen houden en de verrassing niet verklapt. Wij zijn iets heel anders gaan doen!

Wij hebben de taxi gepakt naar Sai Kung en we zijn gaan BBQ-en!

Joseph (zit bij Jos op kantoor) had voor ons een plek gereserveerd en we hebben heerlijk tussen de locals gezeten en ons echt vol gegeten aan van alles.

Wat een geweldig concept is dat! Het is een soort van openlucht restaurant, wel met een dak ter bescherming van eventuele regen en felle zon maar de zijkanten zijn gewoon open. En alles is zelf bediening. Ze steken alleen de bbq's aan voor je.

In ons geval stonden er 2 barbeques, een tafel voor 10 personen, van die barbeque-prikkers, plastic bestek en borden. Er is een centraal punt waar koelkasten staan, en van die koelbakken met van alles. Allerlei soorten vlees en worst, vis, tofu, groenten, visballen, brood, stokbrood, sausjes zoals soya, mosterd en honing, frietjes, aardappelen, zoete aardappelen, bier en frisdranken. En dan mag je zoveel eten en drinken als je wilt! Als je de hele dag heen en weer wilt lopen tussen het buffet en de bbq, dan zit niemand daarmee!


Wij hadden ook nog boodschappen gedaan bij de supermarkt in Sai Kung omdat we dachten dat we alleen vlees kregen. Zoals groente, bananen, marsen, folie, marshmellows en dat soort dingen. En natuurlijk hebben we verse garnalen gekocht en van die grote tijgergarnalen en een red snapper op de vismarkt van Sai Kung. Het was zo vers zelfs dat de garnalen uit de bak sprongen en nog steeds aan het bewegen waren toen ze op een stok werden gespiest!

Maar achteraf was dat helemaal niet nodig geweest! Alles werd steeds aangevuld, dus nooit lege bakken. Echt super. Wat wij wel hadden meegenomen was witte wijn en champie met plastic wijnglazen, en verjaardagstaarten! Dat verkopen ze niet en zit dus niet bij de prijs in van 138 hkd per persoon! Kan je nagaan?! Voor nog geen 14 euro!!

Ook hebben we het kooktalent van Jesse ontdekt. Je zou het niet denken, maar deze jongen heeft een buitengewoon talent! DE Jamie Olivier in het maken van bbq-toetjes! Wij stonden verbaasd!!

Neem een stuk folie, snij een banaan met schil in de lengte net niet helemaal door, breek een mars in stukken en doe hem in de banaan, folie dichtknijpen, op de bbq voor een minuut of 10 en klaar is kees! Het klinkt ranzig maar het smaakt geweldig!

Ook Jos heeft de wenkbrauwen doen fronsen. Hij was zo bezig in zijn eigen wereldje...Hij begon zijn eigen chocolade fondue te creeren. Eerst een tobelerone in een stuk folie op het vuur, toen bleek dat het gewoon een aangebrande zwarte plak werd, werd Jos inventiever. Een doorgesneden bierblikje op een spies op het vuur met daarin de chocolade! Slim he? Maar het zal wel in de familie zitten, want Irma begon marshmellows te doorboren met smarties...

En neem Bram! De meester in het PERFECT zwart blakeren van een knakworstje die er helemaal niets aan kon doen!

Michael keek het allemaal met lede ogen aan. Kijk, hij komt uit Canada. Bbq-en zit in zijn bloed. Als hij een stuk vlees er op gooit vraagt hij ook "how do you want it? Rare or medium?" Want well-done is not-done in Canada. Dat kan niet. Dat mag niet. Dat is vlees verpesten... En nu kwam het ene stuk vlees na het andere zwart van de bbq...

Na de bbq zijn we terug gelopen naar de boulevard voor een bakje koffie. In hetzelfde tentje waar we met Jos, Rita, John en Hildegard een hele middag hebben gehangen. Het koffie apparaat kon helaas maar 1 bakkie per keer zetten maar toen het ook eenmaal op tafel stond was het ook echt een lekker bakkie!

We hebben echt een geweldige dag gehad. En wat gezellig om zo met z'n allen de verjaardag van Chiel te vieren!
Chiel zag er tegenop als een berg om zijn verjaardag te vieren omdat hij bijna "middelbaar" is. Maar toen hij thuis kwam, en hij zijn internet-radio ging aansluiten die hij van iedereen had gekregen zei hij: "Ans, wat boffen we toch... Tuurlijk mis ik de kinderen en vind ik het jammer dat ze er niet bij konden zijn, maar eigenlijk hebben we hier onze eigen Hong Kong familie. Ik vond het geweldig!"

7 comments:

Anonymous said...

Echt superleuke dag gehad! Alleen zit ik nu met een jetlag in mijn maag.... Kan maar niet in slaap komen... Aan de lengte van de tekst te zien, denk ik dat jij ook nog maar net op 1 oor ligt...

Pff, morgen weer hardlopen... Hopelijk pak ik vantevoren nog een paar uurtjes slaap mee...

Tot morgen! Ik klop wel op je deur!

Liefs,
Irma

Anonymous said...

even een geheimpje Irma heeft stiekem getraind in Nederland om die mannen een poepie te laten ruiken klasse Irma

jan en jantina

Anonymous said...

chiel nogmaals van harte en net gelezen dat het een leuke dag is geweest

jan en jantina Hardenberg

Anonymous said...

op die enen foto van Jos lijkt wel of hij een potloodventer is wat heeft hij daar tussen zijn benen

jan reinders

Yvon said...

Ik schaam me erg diep... We zijn gewoon te laat met feliciteren!!
Maar, lieve Ans en Chiel, van harte allebei!! Er is iets in de maak om te versturen;-))
Jullie hebben iig een superdag gehad!!

Alsnog een dikke verjaarsknuffel...

Liefs, Mari en Yvon

Arlene said...

Fijn dat zo gezellig en leuk was!En Michiel het doet geen pijn hoor ouder worden,je moet maar zo denken je gaat er steeds interessanter uit zien :)

Anonymous said...

Klinkt helemaal goed zeg! :-)))

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails