Thursday, March 19, 2009

Whampoa

Het weer was prachtig gisteren. Lekker warm, maar niet te warm, een beetje zon en haast geen wind. Echt een prachtige lentedag! Daar kan ik nou helemaal vrolijk van worden!

Na een kopje koffie bij Starbucks op de boulevard, ben ik gaan lopen naar Whampoa wat ligt in Tsim Sha Tsui East. Ik heb dezelfde route gevolgd die Chiel rent. Langs het water, over de boulevard en dan immer grade aus.

Ik was totaal verbaasd toen ik de hoek om kwam en daar een gigantisch schip zag liggen tussen de flats in. Wat grappig! Het schip is van binnen verbouwd en er zitten allemaal winkeltjes in en een enorme vestiging van Jusco. (warenhuis met supermarkt.)
In onze tijd in Shenzhen heb ik Jusco aanbeden! Daar gingen we zaterdags heen, om herkenbaar voedsel te kopen en gelijk een kopje koffie bij een van de twee Starbucksen te drinken die Shenzhen toen rijk was.

Maar wat leuk om Jusco in Hong Kong te zien! En wat een heerlijke supermarkt in dat toch! Je hebt er alles en de home-made maaltijden die prachtig uitgestald staan, zien er heerlijk uit.
Ik heb op m'n gemakje alles goed bekeken.
Later ben ik nog door het wijkje gelopen wat er zo gezellig uitzag. Allemaal kleine winkeltjes, restaurantjes en versierde straatjes. Echt heel leuk.

5 comments:

Anonymous said...

klinkt helemaal goed! Volgende keer zeker eens bezoeken...

Groetjes,
IRma

ARLENE VOOGD said...

Hoi Hoi alweer een nieuw plekje om te zien met leuke winkeltjes, moet volgend jaar toch maar weer eens sparen om naar je toe te komen!
liefs Arlene

Anonymous said...

Goed zo, ga nog maar veel nieuwe dingen zoeken, uitproberen dan hebben we ons programma voor volgend jaar al weer bijna rond.

liefs Lody

Ans said...

Ja Arlene, kom maar gezellig langs!

Anonymous said...

Hoi hoi,

tegenover dit schip zit Sweet Basil Thai Restaurant o.i.d. Paar keer al erg lekker thais eten. Maar ja, daar zijn er genoeg van in HK ;-)

Gr. Annet

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails