Sunday, March 22, 2009

Hung Hom


Vandaag hebben Chiel en ik een heel stuk gelopen. Niet door de bergen maar gewoon door de stad. We zijn begonnen bij de Avenue of Stars richting Wampoa. Chiel wilde dat schip ook wel eens zien. Daar hebben we bij Starbucks een kopje koffie genomen en toen zijn we kris kras door de straatjes gaan lopen.


Zo kwamen we ineens te staan op Sung Kit Street in Hung Hom. Hier heb je allemaal kleine restaurantjes die terrasjes op straat hebben staan. Geen fancy stuf, maar van die te kleine krukjes met te kleine tafeltjes. Het schijnt echt iets te zijn wat je geprobeert moet hebben. Ik had er nog nooit van gehoord maar aan de vele touring-bussen te zien liepen er heel wat vooral chinese toeristen rond.

Ook kwamen we nog bij Hoi Sham Park terecht wat bekend staat om zijn verschillende rotsen. Mensen komen hier naar toe om vooral de Fish-tail rots te aanbidden. Ze zeggen dat vooral jonge mensen die hier zijn gekomen om de rots te aanbidden een hele goede relatie hebben gekregen met hun partner.


En in het park zagen we ook nog een hoekje met een "fitness corner for the elderly". Geweldig! We hebben daar even staan kijken maar die oudjes doen het nog best!

We stonden bijna in Kowloon City, zag ik later op de kaart. En dat is best een eind lopen! Ik schat zo'n 12 kilometer!

Later zijn we naar Lydia en Rain gegaan om te eten. Lekker buiten op het dakterras. Rain had zich weer heerlijk uitgesloofd. Enorme garnalen stonden op het menu. Zalig! En Steve en Crystal waren er ook! Heerlijk gegeten, lange diepzinnige gesprekken gehad over van alles en nog wat, te veel sake gedronken en om 12 uur weer in de taxi gestapt naar huis. We waren moe!

1 comment:

Anonymous said...

Jemig Ans, das best een eind wandelen..!! Lekker fanatiek joh!
Wel heerlijk om op die manier allerlei nieuwe plekjes te ontdekken....

Groetjes.
irma

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails