Thursday, March 12, 2009

Tasjes...een heleboel tasjes!

Om 10 uur stond Irma voor de deur. Paspoort, visum, geld...op naar zijn Shenzhen!

Het is echt een hele tijd geleden geweest dat ik in Shenzhen ben geweest. Toen mijn multiple entry visa verlopen was, kon ik (en met mij duizenden buitenlanders) geen visum voor langere periode meer krijgen. Als je dan naar China wilde gaan moest je dat al weken van tevoren plannen, omdat het van de ene op de andere dag, ineens veel langer duurde met aanvragen. Maar nu heb ik weer een multiple entry visa voor een half jaar!

Dus met z'n tweetjes in de trein naar Lo Wu. Ik kreeg weer flashbacks van onze periode Shenzhen toen we daar woonden. Elk weekend naar Hong Kong en op zondagavond weer terug naar Shenzhen. Vreselijk vond ik dat. Ik heb heel wat afgehuild in die trein... Maar deze keer was het niet erg want na het shoppen mochten we gewoon weer naar Hong Kong terug!

Bij aankomst zijn we eerst koffie gaan drinken in het Shangri-la Hotel. Lekker een bakkie en daarna konden we gelijk in de taxi naar Dongmen, het oude stadscentrum. We zaten allebei met de ogen dicht in de taxi want onze taxichauffeur had er schijnbaar genoegen in, om te gassen als er een rij auto's stil stond en om wat mensen af te snijden. En natuurlijk de oude vrouwtjes op fietsen die aan de verkeerde kant van de weg in tegengestelde richting rijden en die nog maar net gemist worden door onze chauffeur...O ja,dat is ook zo!..was de gedachte die in mij opkwam.

Toen we af waren gezet bij de eerste McDonalds van China, kon het grote shoppen beginnen! Leuk! Graaien in stapels tasjes, bergen met schoenen en alle 2 Yuan shoppies (20 cent winkeltjes) zijn volledig door ons geinspecteerd! We moesten wel weer wennen aan het afdingen, en het controleren van het geld dat je terug krijgt, want vals geld in volop in omloop daar.

Het thema waar we voor gingen was dit jaar GEEL! Gele tasjes en gele schoenen stonden hoog op de prioriteit lijst. Vorig jaar toen Irma hier was, was het thema GOUD/BRONS, hihi.

Ook het grote verschil tussen de 2 steden viel ineens heel erg op. Het was echt overal een zootje. Alles wordt op straat gegooid en niemand zit er schijnbaar mee.

We stonden in een winkeltje en precies voor de ingang staat een chinees met volle overgave van onderuit z'n tenen zijn neus te snuiten. Niet met een zakdoek maar vanuit de neus regelrecht op de grond. Lekker... Of de moeder die haar dochtertje laat hurken in de winkelstraat, dan vast houdt in de knieholte's zodat ze hangt boven de straat, en dan met een boog van zich af plast. Ook lekker...Of de zwervers die uit de prullebak de restjes van een ander opeten... Het geroggel en gespuug, en niet alleen door oude mannetjes hoor! O nee, de dames met hun hoge hakjes en korte rokjes kunnen er ook wat van!

En als je dacht dat shoppen in Hong Kong druk en lawaaierig is, ga dan gerust naar Shenzhen en dan weet je pas wat lawaaierig is! Iedereen staat met een microfoon op standje "max" zijn waar aan te prijzen, house-muziek komt keihard uit de winkels, winkelmeisjes schreeuwen het publiek naar binnen...en de geuren die uit de rioolputten naar boven stijgen...nou daar is de stinky tofu uit Mongkok helemaal niets bij!Maar we hebben een hele gezellige dag gehad! Vreselijk gelachen, lekker koffie gedronken en we zijn heel goed geslaagd! Ik heb het gehouden bij 1 minitasje, 2 bloesjes en een nachtjapon. Irma heeft zich vooral uitgeleefd op de tasjes. Heel veel tasjes!

Toen we terug kwamen was het al 6 uur geweest, en de mannen hadden de werkdag er al bijna opzitten. We zijn naar Koh-i-Nor gegaan want Irma had nog niet genoeg curry's gegeten, hihi.
Ik heb een heerlijke dag gehad!

3 comments:

Anonymous said...

Hoi hoi. Ik dacht al, Irma komt al bijna weer terug en ik heb nog geen shoppingverhaaltje gelezen.
ha ha.

Leuk dat jullie zo goed geslaagd zijn.

Groetjes Annet

Anonymous said...

moeten we alvast even naar de gamma gaan en een kast bij Irma pklaatsen voor de tasjes en de schoenen.

Anonymous said...

Hey uh... die "anonymous" die de reacties plaatst, make yourself known! Dan weet ik wie ik kan bellen om die kast in elkaar te draaien...

Groetjes,
Irma

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails