Monday, October 08, 2012

Druk weekend

We hebben bezoek over uit NL. Ton en Ron. Klinkt als een setje maar is het niet. Ton is een collega en Ron is een klant. Ze zijn vrijdagmiddag aangekomen en sinds vandaag hebben ze eigenlijk pas echt wat te doen, dus het entertainment programma werd uit de kast getrokken om de heren bezig te houden.


Zaterdag zijn ze eerst naar kantoor gegaan om wat dingen te bespreken en later die dag zijn we naar Sai Kung gegaan. Visjes kijken en eten natuurlijk! We hebben heerlijk rond gelopen want het weer was echt perfect, koffie gedronken, taartje gegeten en na de maaltijd die op het dak terras plaats vond bij ons vaste adresje in Sai Kung, zijn we weer in de taxi gestapt naar huis.


Zondagmorgen heb ik eerst gelopen en zijn we per trein naar Tung Chung afgereisd.


Beide heren zijn al vele malen in Hong Kong geweest maar hebben nog nooit de Big Budha bezocht! En dat kan niet! Per kabelbaan zijn we omhoog gegaan wat aanzienlijk in de tijd scheelt. Maar toch ben ik altijd een ietsie pietsie zenuwachtig als je eenmaal in zo'n bakkie zit.


Ik heb niet echt last van hoogtevrees maar er is wat gedonder geweest met die kabelbaan in de afgelopen jaren. Dus een schietgebedje gepreveld en toen naar boven.


Prachtig uitzicht, prachtige blauwe lucht en relatief rustig. We waren ook best wel vroeg. Koffie gedronken en toen de trap op. Daar stond de Big B in al zijn pracht te schitteren in de zonneschijn. En we zagen ook voor het eerst mensen iedere tree op de grond liggen en bidden en de monnik boven aan de trap staan wachten. Indrukwekkend!


Daarna naar de tempel en de nieuwe tempel in aanbouw ziet er imposant uit! Heel groot wordt die! Stukje rond gelopen en toen zijn we naar het Pad der Wijsheid gegaan. Kan nooit kwaad zo'n pad bezoeken net voordat je onderhandelingen in moet gaan, toch?


We hebben Tai O lekker links laten liggen, ik zag er als een berg tegenop om weer die haarspeldbochten te moeten nemen, de kabelbaan in terug naar Tung Chung. Daar hebben de heren lekker een biertje gedronken op het terras en ik ben boodschappen gaan doen voor de bbq die we 's avonds thuis zouden hebben.


Met de tassen vol vervolgens maar een taxi ingestapt terug naar huis. Het vlees werd op de bbq gelegd en we hebben heerlijk gegeten en aangelummeld op en rond het terras.

En dan is zo'n weekend alweer om!

1 comment:

Rina said...

We lopen elkaar nu iedere keer mis. Zaterdag zijn wij ook naar Sai Kung geweest, en vandaag dus naar de Big Buddha. Maar vrijdag staat met koeienletters in de agenda. Koffietijd!!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails