Monday, October 22, 2012

Ongeluk bus met taxi

Ik sta de was op te hangen op het balkon als ik sirenes hoor. Geen bijzonderheid omdat de brandweer kazerne van district Tsim Sha Tsui bij ons op de hoek gevestigd is. De ene na de andere sirene komt voorbij en stoppen bij ons in de buurt zo te horen. Misschien komen ze terug van een klus, denk ik nog.

Als de was is opgehangen lopen Chiel en ik naar Wooloomooloo. We hebben afgesproken om met Jesse te gaan lunchen en we hadden allemaal geen zin om echt ver weg te gaan. Het weer is prachtig. De zon schijnt volop!

De rode taxi is te zien onder de bus
Als we de hoek om lopen schrikken we van de hoeveelheid brandweerwagens en politiemannen die op Modyroad staan net naast het Regalhotel. Dat heb ik dus gehoord, mompel ik in mezelf. Nog steeds van niets bewust willen we het zebrapad overlopen en dan blijkt dat de weg plus de zebrapaden zijn afgezet door de politie. Ik kijk omhoog, misschien is er wel brand uitgebroken, als ik ineens iets heel surrealistisch is.


Tegen de Starbucks die op de hoek is gevestigd staat een enorme touringbus in de gevel gedrukt. Politie, brandweer en pers zijn druk bezig. Een hijskraan is bezig om kettingen om de bus te sjorren en dan zie ik het ineens...er ligt een taxi op zijn kop onder de bus!! Wat vreselijk!

Om bij Wooloomooloo te komen moeten we nog heel wat moeite doen. We lopen terug en steken de straat een stuk verderop over. Dan moeten we door een gebouw lopen om bij Wooloomooloo te komen. Alle wegen er heen en van Modyroad af zijn afgezet...


Terwijl we staan te wachten op Jesse, zien we hoe de bus wordt opgetakeld en hoe erg de taxi eruit ziet. Het is niet te zien of er nog mensen in het wrak zitten. De bus is leeg.

Als Jesse er is besluiten we om maar te gaan lunchen. Het ziet er verschrikkelijk uit en een groep van rescue-werkers van de brandweer staan te wachten om naar het wrak te kunnen gaan.Eenmaal op het terras zien we hoe het taxiwrak wordt weg gesleept door een sleepwagen met motorpolitie daar weer achter aan. Ons oog valt op de koffer die nog achter in de bak staat van de taxi... oh mijn hemel! Er zat dus iemand in de taxi!! En waarschijnlijk op weg naar het vliegveld!!


Vanmorgen lazen we in de Telegraaf online, dat de passagier een Nederlandse toeriste is, die godzijdank alleen maar lichte verwondingen heeft opgelopen. De taxichauffeur is er erger aan toe en de buschauffeur heeft geen verwondingen.

In de Standard, een Engelstalige HK-krant, staat uitvoerig beschreven wat er is gebeurd...

Taxi terror

Eddie Luk
Monday, October 22, 2012


A taxi driver and his female passenger miraculously escaped death when their cab was crushed by a tourist coach in Tsim Sha Tsui East yesterday.
The 64-year-old cabbie and passenger - a 48-year-old Dutch tourist - were trapped inside the mangled taxi and had to be freed by firefighters.
The operator of a crane that was being used at a hotel site nearby also got involved - providing a life-saving lift of the coach.
The driver, Shum Yuen-hoi, was unconscious when pulled from the wreckage and sent to Princess Margaret Hospital where his condition was listed as serious.
The woman, named by police only as Lydia, had minor hand injuries and was discharged after treatment.
The 45-year-old coach driver was not hurt. There were no passengers on board.
The coach and the taxi collided on the oncoming lane of Mody Road about 10.30am, according to witnesses. The impact was so great that the taxi was flipped over while being dragged along the road before coming to a stop just meters from a Starbucks coffee shop packed with customers.
A passing mainland tourist, named Chen, said the traffic light was still green as the coach was turning right near the Empire Centre.
"I then heard a loud bang as the coach collided with the taxi," said Chan, who was crossing Mody Road at the time. "I was extremely shocked and scared to death."
The manager of the Starbucks coffee shop, named Wan, said: "Some customers immediately went outside to try to help the trapped taxi driver and 
passenger while we immediately called the police."
A worker at a nearby restaurant said: "It was chaotic as a large number of people rushed to the scene and tried to help. Some customers were also shocked."
Police are examining video footage from CCTV cameras in the area to see if either driver jumped a red light.
The coach was heading to Shenzhen from a shopping mall at the time of the accident.
Firefighters arrived at the scene within two minutes and sought the help of the crane operator, who was working outside the Royal Garden Hotel.
Firefighters and paramedics spent around 30 minutes to free the trapped pair.
Police senior inspector Chan Sing- keung of the accident investigation team (traffic Kowloon West) said neither vehicle was traveling at a high speed as there were no tire marks on the road.
"So far we have no evidence that [the drivers of] the vehicles violated traffic laws," Chan said.
"But both vehicles were not traveling at high speeds so we are still investigating how the accident happened."

5 comments:

Mickey said...

Ik las het vanmorgen ook in de volkskrant online-vreselijk!

Anonymous said...

Ans...

Ik zou je graag even spreken over wat je gezien hebt. Ik heb je daarover een mail gestuurd. Ik hoop van je te horen.

Vriendelijke groeten,
Ruben Willems,
Hart van Nederland, SBS

Mickey said...

...Vanuit Hongkong, onze correspondent Ans Honig...

;-)

miss honeybee said...

@ Mickey, Lachen of niet dan!
@ Ruben, heb je net een mailtje gestuurd!

Arlene said...

He Ans ik heb je toch gezegd ,je moet je aanmelden bij TV als onze correspondent in Hongkong!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails