Thursday, October 25, 2012

Een lummel dagje

Nadat ik Chiel heb uitgezwaaid vanaf het balkon, ga ik eerst maar eens douchen. De sportkleding uit en lekker genieten van een warme douche. Het hardlopen ging niet zo fijn vandaag. Er stond een tempo-training op de agenda en daar heb ik een pesthekel aan. Steeds een beetje harder, zegt die gabber op mijn iphone. En voordat ik het weet loop ik achter mijn eigen adem aan...pfff. Enfin, de 30 minuten zijn volbracht ook al waren het zware minuten.

Als ik weer helemaal topfit en fris gewassen ben, loop ik naar buiten. Ik ga vandaag maar eens naar de bloemenmarkt. Ben zo benieuwd of de kerstsfeer al helemaal is doorgekomen daar. En ze hebben me niet teleur gesteld! De hele winkel is een en al kerst! Echt een feestje om door heen te lopen!


Gelijk maar eens kijken of er nog nieuwe dingen te spotten zijn. Zo zag ik clowntjes in een boom hangen en ballonnen van gekleurd glas. Erg leuk! En die 2 kleine meisjes die met open mond naar de kerstboom kijken zijn zo schattig!


Ik vervolg me weg weer langs de bloemenwinkeltjes. Ha, chrysanten uit NL! Kon het niet laten natuurlijk en ik heb 2 bol chrysanten meegenomen. Wel dom om dat aan het begin te doen van de markt want nu loop ik met een zware tas. Nou ja.

Het volgende winkeltje is de bakker. Uncle Fong bakt hele lekkere cakejes. Van die cakejes die ik zelf elke week maak. Maar eigenlijk kan je er niet tegen aan bakken. Die dingen zijn hier kant en klaar goedkoper dan wanneer ik ze zelf maak! En mijn oog valt op een pompoenbroodje. Die moet ook mee. Lijkt me heerlijk!


En nu maar eerst koffie om bij te komen van het gesleep en de warmte. Misschien niet leuk om te vertellen maar het is nog steeds zonnig, warm en droog hier! 28 graden zag ik op mijn telefoon staan.

Als de koffie is gedronken steek ik de straat over naar Fa Yuen Street market. Altijd leuk om overheen te lopen. Beetje snuffelen. Heb niets nodig maar de kraampjes met de babykleding hebben een enorme aantrekkingskracht op me. Jammer dat ik nog niet weet of het een meisje of een jongetje wordt, anders kan je lekker gericht gaan shoppen! Ze hebben hier niet zoveel van die neutrale kleurtjes.


Ik loop achter een man die met zijn vogeltje aan de wandel is. Ja je leest het goed. Hij laat zijn vogeltje uit! Gezellig naar de vogeltjesmarkt om met zijn vriendjes te fluiten en te zingen. De man kijkt zo nu en dan het kooitje in. Hij fluit en de vogel fluit terug. Heerlijk. Het leven kan zo simpel zijn!

Thuis aangekomen zie ik vanaf mijn balkon dat het plein vordert met zijn kerstversieringen op de gevels. De lampjes zullen nu wel snel aan gaan! Jippie!

Ik ruim de boodschappen op, zet de bloemen op het balkon en dan krijg ik telefoon. Remy! Vanaf nu kan ik dan eindelijk gericht gaan shoppen voor de kleine! Yoehoe!!!


3 comments:

Simone said...

Ohhhh wat leuk dat je nu weet wat het gaat worden maar houdt het maar lekker voor jullie zelf.... Zien vanzelf wel roze of blauwe pakjes voorbij komen...... hihi

Mickey said...

roze! eh, nee, blauw! Roze! Blauw! Geniet ervan lieverds!!!

Simone said...

Mickey misschien wel rozen én blauw...... hahaha

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails