Monday, October 01, 2012

1 Oktober

China viert feest. En HK ook, al was het maar voor de vorm en de extra vrije dag die werkend HK krijgt. China viert de 63ste verjaardag van de People's Republic of China. Ik denk dat er weinig te vieren is. Zeker nu ze constant overhoop liggen met Japan en zelfs nu beginnen met de Filippijnen. Daar in de wateren liggen ook nog een paar eilandjes die ze zichzelf toe eigenen.


Het is vrij rustig op straat. Iedereen is vrij en misschien hebben ze nog wel buikpijn van de mooncakes die gisteravond in grote getale verorberd zijn. Vanavond om 9 uur is er vuurwerk in de haven en daar gaan we wel heen. Blijft altijd erg indrukwekkend. We zijn van plan om op Chiel's kantoor naar het vuurwerk te kijken. Lekker rustig met een happy meal.

Gisteren was een leuke dag. Jesse ging hardlopen en daarna fietsen. Al vroeg in de morgen stond hij voor de deur om zijn fiets op te halen. Hij buffelde bij Sunny Bay er op los en daarna zijn we gaan eten bij Spasso. Daar waren we al heel lang niet geweest en we werden binnen gehaald als de verloren kinderen. Grappig.


In de avond zijn we naar Causewaybay gegaan. Ik hou van lampjes en in Victoria Park staat altijd een hele grote. The Golden Moon was het thema deze keer. Prachtig om te zien! Jesse ging gezellig mee. Wat op zich al bijzonder is want hij is niet zo van die dingen, maar het was erg leuk. We hebben zelfs nog een lampion van Jesse gekregen die we later weer weg gaven aan een klein kindje.


Daarna op weg naar Tai Hang. Dat ligt net over de straat bij Causewaybay en daar wordt altijd de Fire Dragon Dance gehouden. Terwijl we daar rustig stonden te wachten tussen een heleboel onrustige Chineesjes, kwamen we de familie Grolle nog tegen! Hoe is het mogelijk! Tussen de duizenden mensen komen we ze tegen!


We hebben een beetje gekletst en toen zag ik wel dat Chiel van z'n ene been op het andere been stond te steunen. De rugpijn is afgezakt naar de heupen en benen en hij stond niet echt lekker. We hebben de fire dragon dan ook bijna gezien! We hielden het voor gezien. Afscheid genomen van de Grolletjes en we zijn een restaurantje ingedoken net om de hoek. Eerst maar eens eten. Heerlijke home made pasta en een absurd lekkere chocolade mouse! Om 9 uur de MTR weer in en om half 10 zaten we op de bank.

Vanmorgen ben ik mijn 10 km training begonnen. Om 6 uur liep ik al buiten tussen de rode kaarsjes en de lege mooncake verpakkingen door. Het ging erg goed en ik ben dan ook weer super trots op mezelf! Vanaf nu is het 4 keer in de week trainen voor 8 weken lang!

Morgen hebben we nog een dag vrij!

2 comments:

Simone said...

Wat een mooie tradities hebben jullie daar toch...... Enne beretrots op je dat nu voor de 10 km aan het trainen bent..... Go girl Go xx

Fiona Teeuw said...

Met een doel voor ogen gaat het altijd beter! Mickey, she is comming!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails