Monday, October 15, 2012

Tempels en markten

Dus we hadden een vol weekend...

Vrijdag heb ik eerst gezellig geluncht en aan de koffie gezeten met Rina en Loes. Ik weet niet wat het is, maar we blijven altijd te lang zitten en hebben altijd te veel te bepraten. Het was beregezellig en Loes heeft vol trots haar nieuwe winterjas geshowd op het terras bij Paparazzi.


Ok, de fotograaf heeft niet helemaal goed opgelet want ik heb geloof ik 2 foto's gemaakt waarop Loes met haar ogen dicht op staat, maar de jas is goed te zien!

's Avonds waren Ton en Ron weer terug in HK en hebben we lekker gegeten bij BLT. Altijd lekker na een paar dagen China voor de mannen. Ouderwetse gebakken frietjes met maya stonden op tafel en we hebben genoten van het prachtige herfstweer. Ook natuurlijk weer plannen gemaakt voor de zaterdag en de zondag.

Eerst heb ik zaterdag in de vroege morgen hard gelopen. Het gaat echt super met mijn trainingsschema! Buiten het feit dat ik in m'n nopjes was met het goede behaalde resultaat was ik ook in mijn nopjes met het prachtige uitzicht. Het is zo lekker om heel vroeg te lopen. Bijna in je eentje.


Daarna hebben we de mannen opgehaald van hun hotel. De Wong Tai Sin tempel en de Chi Lin Nunnery met tuin stonden op het programma.We hebben lekker geslenterd door de tuinen, nog een ijsje gegeten en toen de taxi weer in terug naar TST. Biertje, wijntje en hup de taxi weer in naar de Temple Street Night Market. Na al die bezoeken aan tempels waren ze toe aan shoppen!

De cadeautjes werden gekocht en de maag gevuld met echt een lekkere maaltijd bij een van de straatrestaurantjes in Jordan. Lekker op een plastic kruk en bijna alleen maar Nederlanders om ons heen!


Na het eten nog een rondje markt gedaan en toen was bij ons het licht uit. Chiel kreeg weer last van zijn rug en was echt toe aan een bank en de voeten omhoog.

Thuis aangekomen hebben we eerst nog met Remy gebeld want hij was jarig! Zijn laatste verjaardag als 'niet'-vader! Het gaat trouwens heel goed met Rachida en de baby ;-) En ik heb nog geskypt met Andy en Marry. Heel gezellig!


Voor zondag had ik alleen afgesproken met de mannen. Chiel moest namelijk eerst naar kantoor om een nieuwe gast te verwelkomen en daarna gingen ze per trein naar Lowu, de grens met China over. Daar moest eerst een visum gekocht worden en een kaartje voor de trein naar Guangzhou. Chiel heeft hem op het perron afgezet en uitgezwaaid en mocht toen weer naar HK terug.


Ik ging met de mannen het rondje markten in Mongkok af. Bloemenmarkt, vogelmarkt, goudvissenmarkt, straatmarkt, Ladiesmarkt. Na dat rondje kon ik zelfs geen markt meer zien ;-) Weer terug naar TST voor opnieuw een biertje en een wijntje, het was ondertussen 5 uur, toen Chiel zijn neus weer liet zien.


Het weekend hebben we afgesloten met een etentje bij Heaven on Earth en een kopje koffie bij ons op het terras. De mannen gingen nog even douchen, de laatste aankopen werden in de koffer gemikt en toen gingen ze op weg naar het vliegveld. Lekker weer naar NL naar moeders de vrouw!

Wij hebben niets anders gedaan dan voor pampus liggen. Bijkomen van alle gezelligheid en Chiel moest zich weer opladen voor de maandag. Er komt weer nieuw bezoek!


1 comment:

Man in Hong Kong said...

O, dat gedoe met dat visum is dus goed gegaan?

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails