Wednesday, October 03, 2012

Herfstweer

Hier in Hong Kong kijkt men uit naar de herfst. Er zijn wat lange weekenden, dus iedereen kan lekker op vakantie maar het belangrijkste is toch wel het weer!

Van de een op de andere dag is het aangenaam geworden. Briesje, zonnetje, niet te warm. Nog steeds rond de 30 graden maar de luchtvochtigheid is gedaald en dat maakt het verschil. Het is echt geweldig nu buiten! Het lijkt veel op het lenteweer in Nederland. Mochten er mensen naar HK willen komen, dit is het moment! Geen geplak van kleren aan je lijf, heerlijk.

Omdat ze nog steeds bezig zijn met de renovatie van de verdiepingen onder ons en de gevel rondom de Hilton Towers, is het pand omgeven met bamboesteigers en hebben ze de bovenste laag van de steigers hier en daar geankerd op ons balkon. Het mooie is dat ik ineens waslijnen heb gekregen waar de was binnen een kwartiertje droog is gewaaid. Het is net echt! Voorlopig hebben we nog geen last van regen dus we genieten hier enorm van!

En verder is natuurlijk het drama van de veerboten nog het onderwerp van gesprek. Overal waar tv's hangen staan mensen te kijken naar het laatste nieuws. Het aantal doden is nu op 38 gekomen. Ook zijn er 7 bemanningsleden gearresteerd. Het laatste woord is hierover nog niet gezegd.

Vanaf morgen zullen alle vlaggen halfstok gaan...

Familieleden van de slachtoffers treuren en gooien papieren geld in het water om de doden te eren.

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails