Sunday, October 28, 2012

Harm


Afgelopen zaterdag is Harm aangekomen. Hij is hier voor 2 weken en dit weekend hebben we hem meegenomen om HK op een andere manier te bekijken. Hij is hier al 2 keer eerder geweest dus de echte toeristen-dingen waren niet meer nodig.


Omdat Harm nog niet kon inchecken op zijn hotelkamer, hebben we eerst koffie thuis gedronken en toen zijn we de Starferry opgegaan naar Central.


Eerst de Appleshop in en daarna via de verhoogde trottoirs Sheung Wan in. Altijd leuk. We hebben onze ogen uitgekeken. Gedroogd seafood, haaienvinnen, paddestoelen maar ook hele gave kleine boetiekjes! En de tempel met het straatje ervoor met allerlei meuk is altijd gezellig om doorheen te lopen


In de middag weer terug naar TST. Harm kon eindelijk zijn hotelkamer op en heeft nog even een dutje gedaan. Rond 5 uur kwam hij weer naar ons. Samen met Jos gingen we BBQ-en!
Heerlijk gegeten en de hoeveelheid taart voor erna, was veel te veel, maar wel lekker! Iedereen ging op tijd weer naar huis want zondag was het plan om te hiken!


Om 10 uur stonden we allemaal buiten op het plein. Korte broek aan, rugzak op en de metro in. We gingen naar Shau Kei Wan op HK island en vandaar per taxi naar het beginpunt van de Dragon's Back. Natuurlijk hadden wij weer een taxichauffeur die ons verkeerd afzette en dat terwijl ik het adres in het Chinees bij me had! Maar goed. We zijn dwars door de bosjes naar boven gelopen totdat we het pad wat naar de Dragons'back ging kruiste.


Het weer was geweldig. Het zag er bewolkt uit maar toch kwam de zon er regelmatig door. Het was wel warm maar door de hele sterke wind vooral boven op de Dragon'sback was het heel goed te doen. Enige nadeel was dat we allemaal goed verbrand zijn zonder dat we het doorhadden!


Aan het eind van de wandeling op de Dragon's back kwamen we bij Shek O Beach uit. Dat wil zeggen, nadat we eerst een ritje met een minibusje namen. De wandeling voortzetten op de doorgaande weg was echt geen optie. Veel te smalle weg met veel te veel verkeer.We hebben wat stoeltjes en een parasol gehuurd, omgekleed en gelijk een plons genomen in het best koele en hele ruwe water. Nou hou ik daar toch al niet van maar als ik mijn broek bijna 2 keer verlies vanwege de ruwe golven, dan ben ik er wel helemaal klaar mee.


Jos, Harm en Chiel bleven nog lekker plonsen en ik heb heel even mijn oogjes dicht gedaan. Heerlijk! We kwamen op tijd weer thuis, hebben zalig gegeten bij Kings Lodge, en de mannen zaten gelijk op de bank om live naar Feyenoord-Ajax te kijken. Nou dat ging maar heel even goed. Vanwege storingen hield de uitzending er vervroegt mee op. Jammer. Nu zitten ze naast de radio naar de wedstrijd te luisteren, net als vroeguh!

1 comment:

simone said...

Het was weer een druk, maar gezellig weekeinde zo te lezen....

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails