Friday, December 21, 2012

Chiel, kerst

Vanmorgen vroeg kreeg ik al een berichtje. De dokter was langs gekomen en had uitgebreid met Chiel gesproken en echt de tijd genomen om dingen uit te leggen.

Zo legde hij uit dat normaal gesproken met een hernia patiƫnt eerst rust wordt voorgeschreven. En daarna rust met fysio. In Chiel's geval echter bleek al heel snel dat het bij hem niet op te lossen was met rust en fysio. Na de MRI was het enige wat ze konden doen een operatie. En zoals de dokter zei: "in your case, it was a very big and serious one!"

Met de gehele staf is er overlegd en gekeken naar zijn scans. Hij en de artsen hadden zoiets nog nooit gezien en voor de artsen in opleiding een uitstekend leer object. Nou heb ik altijd al gedacht dat Chiel echt iets zou zijn voor de medische wetenschap, en zie hier. Het wordt nog eens bevestigd!

Het plan is getrokken. Hij krijgt dagelijks fysio t/m maandag, dan mag hij mee naar huis t/m de 26ste. Dan terug naar ziekenhuis om de hechtingen er uit te halen en vandaar wordt hij doorgezonden naar het Kowloon Hospital die samen werkt met het Queen Elisabeth hospital. Volgens de dokter geen luxe plek maar wel eentje met heel veel kennis op dit gebied. En dat moeten we hebben! Chiel was gelijk voor!

Ook voelt het of hij steeds meer gevoel terug krijgt. Nog niets om blij over te worden maar het begin is er! Terwijl ik aan zijn bed zat kwam de fysio langs en na de lunch zouden ze met hem aan de slag gaan. Voor het eerst vandaag had Chiel een heel klein beetje het gevoel dat het inderdaad goed zou komen. Met de blaas en darmen gaat het minder snel. Hij kan nu zelf een katheter inbrengen en 'ontwateren' maar de darmpjes leiden een geheel eigen leven. Komt ook goed. Ik weet het zeker!

Maar vanwege het goede nieuws moest er wel wat gebeuren in Huize Honig. Zo ben ik eerst maar eens via de lift van 4 hoog, afgedaald naar de kelder waar de parkeergarage is. Eens kijken hoe rolstoelvriendelijk de Hilton Towers is. Gewoon via de voordeur naar binnen komen is geen optie. 7 Treden waar je vanaf moet of omhoog van moet en dat lukt niet. Een rolstoellift is niet aanwezig. Vanuit de lift in de kelder moeten we een deur door en dan is er een hoge drempel die ik/we (de kids zijn er dan ook!) best kunnen nemen. Vandaar is het een pittige helling op of af, t'is maar waar je vandaan komt. Maar ook dat moet geen obstakel zijn want ik heb 2 sterke kerels in huis dan. Minder fijn is dat ze van die heerlijke diepe frezen in het wegdek hebben gemaakt tegen uitglijden maar daar met een rolstoel overheen lopen...kweetniet.

Volgende stap was om op zoek te gaan naar een rolstoel. Het winkeltje in het ziekenhuis had er wel eentje staan maar die was te klein voor Chiel. En ze zouden hem pas krijgen op dinsdag als ik hem bestelde in een maatje groter. Dat was dus geen optie. Tijdens mijn wandeling van huis naar het ziekenhuis heb ik een omweggetje gemaakt en tot mijn grote vreugde kwam ik de MediMart tegen. Ik was eerst op het verkeerde been gezet want het lijkt veel op onze MediaMarkt, maar nee, ze verkopen daar ALLES op medisch gebied.

Ik heb een testritje gemaakt met een prachtige rolstoel. Prachtig afwasbaar schots ruitje met rugtas! Handremmen, grote wielen met beugel zodat Chiel zelf ook eens wat kan doen ;-) lichtgewicht en goed inklapbaar en dat is weer makkelijk voor in de taxi. Kortom dat karretje stond goed op zijn bandjes! Ik heb maar eens tegen de wielen aangeschopt, er om heen gelopen, beetje moeilijk gekeken, in de klep van de rugtas gekeken en toen zei ik met een stoere zware stem: 'Doe me die maar!' Chiel kan trots op me zijn!


Ook kon ik daar krukken kopen voor zijn lengte. Hele stevige en ik zag al dat er genoeg oppervlak is om die totaal in de Hello Kitty stickers op te leuken! Ook belangrijk! En alle aanverwante dingen die ik in huis moest hebben waren daar ook te koop. Wat een geweldige shop-ervaring!

Ik ben gelijk door gelopen naar het ziekenhuis. Ik zag al dat we maandag met z'n allen gezellig naar huis kunnen lopen. Chiel heeft daar erg zin in om even in de buitenlucht te zijn. Geen trappen tegen gekomen. Joke en Haiwen kwamen ook op bezoek en na het bezoekuur ben ik weer in de taxi gestapt naar de Ikea. Ik kom ineens slaapspullen te kort nu Remy, Ben en Linn met z'n allen komen.

 

Kerstlampjes gekocht voor mijn neppertje, kerstrozen gehaald, kussens, dekbedden en lakens en nu kan ik ff een bakkie drinken voordat ik naar King's Lodge ga om voor Chiel een bak met Deng Deng Noodles te halen. Heeft die zin in.

Voor een dag die het einde van de wereld zou zijn, is het de beste dag ooit!

2 comments:

Arlene said...

Klinkt allemaal helemaal goed!
Het begin is er en ik hoop dat jullie heel fijne ,gezellige dagen zullen hebben als complete Honey"s
XXX

Simone said...

Voor het einde der dagen een heeeeele lekkere dag!! Fijn dat je alle "apparatuur" voor Chiel hebt kunnen aanschaffen.... Heel wat om naar uit te kijken... hihi, komt "de aanhang" ook gezellig mee?? Alvast heel veel plezier met elkaar xx

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails