Tuesday, December 04, 2012

Japan, Kyoto laatste dag

En zo zit je weer op de laatste dag van een geweldige vakantie in Japan! De tijd is omgevlogen!


Chiel en ik ontbijten lekker op de hotelkamer. Ik heb broodjes en koffie gehaald en zo kunnen we kalm aan de dag beginnen. Als het ontbijt in de buikjes zit, de koffers zijn ingepakt en we nog eenmaal op de voorverwarmde wc bril hebben gezeten, trekken we deur achter ons dicht. We checken uit en laten de koffers achter bij de receptie.


We gaan lopen naar een buurtje achter de Kyoto Tower. Daar zijn nog wat dingen te bezichtigen en dat kunnen we af zonder metro. Het weer is prachtig. Nog steeds kouds maar de zon schijnt en de lucht is blauw. Van dat heerlijke vriesweer. Eerst maar koffie bij Starbucks en dan gaan we op stap.Helaas voor Chiel moet hij nog heel even op de kiezen bijten. Tempels! Deze tempels bekijken we alleen van buiten want anders moet je weer je schoenen uit en dat geeft problemen met Chiel's rug.


We slenteren wat, nemen nog een bakje noedels en zien een peuterklasje oversteken. Geweldig! Met z'n allen aan een koord!Daarna nemen we de taxi naar het centrum. Ik wil dolgraag de foodmarket zien. De Nishiki Market. Ze noemen het ook wel de keuken van Kyoto omdat je daar de Kyoto specialiteiten kan kopen en proeven.
En ze hebben niets teveel gezegd in de gids. Het ziet er geweldig uit, lekker druk, het ruikt heerlijk en de hapjes die je gratis mag proeven zijn zalig.
We lopen de markt over en daarna slaan we af naar 1 van de 2 overdekte straten waar kleine boetiekjes zijn, heel veel koffietentjes, kleine bakkertjes, traditionele houten slipper-winkels en nog veel meer. Ik geniet van al die prachtige dingen en voel me helemaal thuis. Cultuur happen is leuk maar de sfeer op straat proeven vind ik echt een van de leukste dingen als je in een vreemd land bent.


Ondertussen staat Chiel's telefoon rood gloeiend. Het lijkt wel of iedereen ineens problemen heeft, qua werk dan, en terwijl ik rondkijk en geld uitgeef ;-) staat Chiel te bellen. Nou ja. Het hoort erbij zullen we maar zeggen.


We wandelen nog wat door, nemen nog een kopje koffie en dan lopen we terug naar het hotel. We pakken de koffers en vervolgen onze weg naar het Kyoto Station. Binnen 5 minuten hebben we het juiste perron naar Osaka Kansai Airport gevonden.


 We stappen in de trein waar we onze stoelnummers opzoeken. We waren zo slim om een gereserveerde plek te kopen.


De reis per trein duurt 75 minuten en echt een aanrader. Lekker achterover in de stoel, genieten van het uitzicht en op het vliegveld is alles super geregeld. We gaan inchecken en de dame van Cathay heeft dit keer weer goed nieuws voor ons! We krijgen weer een upgrade! En dat komt wel heel goed uit nu Chiel zo'n last heeft van die rug.


Als we lekker hebben gegeten en zelfs het kaasplankje naar binnen hebben gewerkt, brengen we de stoelen in slaapstand. De deken er over en dan is het na 4 uur voorbij. We landen weer in Hong Kong en onze heerlijke vakantie in Japan is over. Voor nu dan, want we komen zeker terug!


De rest van de foto's kan je HIER bekijken!

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails