Monday, December 03, 2012

Japan, deel 6, Kyoto

Kyoto, wat een geweldige stad! Ben je het type die het geweldig vind om tempels te bezoeken, dan ben je in Kyoto aan het juiste adres! Overal duiken tempels op, of geweldige zen tuinen, of zie je doorkijkjes zomaar op straat, of ga je het Kyoto treinstation op en wordt je getrakteerd op een geweldig uitzicht over de hele stad! Maar ook als je houdt van kleine boetiekwinkeltjes, restaurantjes of juist een food-market, je krijgt het hier allemaal!

Als je over Japan leest of foto's ziet, dan zijn 9 van de 10 plaatjes afkomstig uit Kyoto. Kan niet anders. Ze hebben hier een overschot aan prachtige plekken.

Wij hebben de eerste hele dag die we in Kyoto hadden samen met Silla besteed in het Higashiyama District. Vandaar kan je een route volgen die je langs tempels en leuke straatjes brengt. En hoezee, de regen had plaats gemaakt voor een heerlijke frisse herfstdag met zonnige perioden.


En dan kan je merken dat je met een Honky op stap bent. Ze vond het koud. Heel koud. Maar wel van elke steen, of liever in dit geval blaadje, een foto maken! Chiel en ik hadden niet zo zeer last van de kou. Dit weer kennen we van Nederland, maar we hadden meer last van een overschot aan rode herfstblaadjes!


Per trein zijn we weer die kant op gegaan, en dan loop je in een rij met mensen dezelfde berg op en daar zagen we een prachtige tempel. De Kiyomizudera Tempel. Het ligt tegen een berghelling aan en vandaar krijg je de meest mooie vergezichten over de stad. En als je daar toch heen wil, dan is de herfst echt aan te raden. De gekleurde bomen zien er prachtig uit en geven een extra dimensie aan het geheel.


Op dezelfde route liggen heel wat tempels en eerlijk gezegd ben ik de meeste namen al lang kwijt. Wat wel erg leuk is dat je door oude straatjes loopt vol met winkeltjes en thee huisjes. Heel leuk om te zien en zo kan je gelijk souveniertjes scoren zonder daar speciaal voor op pad te gaan! Plus dat je nog eens een Geisha tegenkomt!


En de lunch was geweldig! We gingen naar een klein bijna snackbar-achtig tentje. Er stond een bar en wat tafeltjes rondom. De menu's hangen aan de wand en er staan ticket-machines opgesteld. De bedoeling is dat je een keuze uit het menu maakt, het nummer onthoudt, geld in de machine gooit, het kaartje ontvangt en dan neem je plaats. De juffrouw komt langs om je ticket op te halen en binnen 5 minuten staat je maaltijd dampend op tafel! Kosten 5 euro! Hoe gaaf is dat!
We zijn verder gegaan op weg naar het Philosopher's Path. Ik had daar een foto van gezien op internet en dat leek me wel de moeite waard.


We konden rustig aan lopen en toen we in de buurt kwamen bleken daar nog wat tempels te staan en zo'n 20.000 man die hetzelfde idee hadden. Het was zo druk dat we halverwege maar de taxi gepakt hebben om weer terug naar het hotel te gaan om onze koffers op te halen. We gaan naar het Daiwa Roynet Hotel achter het Kyoto Station! En Silla blijft nog 1 nachtje in het Kyoto Tower Hotel.

De foto's kan je HIER zien!

1 comment:

Mickey said...

Ik geniet van je verhalen en fotos. Wat is het er toch mooi! X

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails