Saturday, February 16, 2013

Fietsen

En toen was het alweer zaterdag.

Gisteren hebben we vooral gebruikt om serieus naar een hometrainer te zoeken. We hadden al een winkel van Ketler gevonden hier vlak bij in het Wing On Plaza. Helaas waren ze steeds dicht als wij er waren maar gisteren was hij eindelijk open tot grote opluchting van Chiel. Hij wordt gek van het 'niets' doen. Zomaar een hele week vrij zonder fysio. Dat is echt te lang voor hem.

Natuurlijk had hij online al onderzoek verricht. Plus dat zijn fysiotherapeut ook al met hem had gepraat over welke hometrainer goed zou zijn. Hij wist precies welke hometrainer hij wilde en waarom. Het moet een stevig ding zijn en met een groot zadel. Op dit moment is hij nog niet zo stabiel als vroeger en zo'n groot zadel helpt dan wel.


Jesse was ook weer terug in het land en met z'n drietjes gingen we de winkel in. De verkoopster was druk bezig met stofzuigen en had eigenlijk geen oog voor die 3 gweilo's die binnen liepen. Op zich ook wel weer fijn want zo konden we rustig kijken zonder dat er elke 2 minuten word gevraagd: 'Is ok? You want to buy?' Echt, ieder nadeel heeft z'n voordeel.


Ze deed de stofzuiger uit en kwam naar ons toe. Chiel wilde wat dingetjes weten en ze nam echt even de tijd voor ons. Vraag 1: Als we zo'n ding kopen, hoe lang duurt het dan voordat hij bezorgd wordt?
Vraag 2: We moeten echt een betere prijs hebben, wat kan je voor ons doen?


We kregen antwoord. Duurt 1 week. Nee dit is de prijs. Ach, dat is natuurlijk onzin dus we begonnen met de onderhandeling. We willen hem morgen thuis hebben staan. En we moeten echt een betere prijs. Ze ging bellen. Als we hem zouden kopen, kon hij de volgende dag tussen 10 en 1 bezorgd worden. En ze kon 10% korting geven.

Ondertussen waren Jesse en Chiel druk bezig met alles te bekijken. Ze moesten nog van die handige dingetjes hebben, zoals knie bandjes en zo. Ik sloeg mijn arm over de schouder van de verkoopster. Nee, de prijs is niet goed genoeg. Ik betaal cash! Ah, ze begreep het. 15% korting dan? Ik liet Chiel zien wat we dan moesten betalen voor de hometrainer, hij stemde toe en de koop was gesloten. Iedereen blij. En toen zei Jesse: Ik wil er ook een!

Dat was net even te veel voor de verkoopster. Ik bedoel het was de eerste morgen dat de winkel weer open was, wat zeg ik, het was het eerste uur dat de winkel weer open was en nu verkocht ze 2 hometrainers in 1 uur! Zonder gedoe! Ze moest eerst het ene afwerken voordat ze met het andere aan de slag kon. Volgens mij was ze nog vol ongeloof.

Maar alles is gelukt. Er komen vandaag 2 hometrainers. Jesse en Chiel kunnen niet wachten om samen weer te sporten. Het is veel te lang geleden geweest. O ja en het leuke is dat ze ook op het balkon kunnen dus kunnen ze fietsen in de buitenlucht! Net echt! Tijdens de lunch werden er al plannen gemaakt en de horloge's gecheckt!


Ik heb ondertussen de woonkamer een beetje gereorganiseerd. Er moet een goede plek komen waar de fietsen kunnen staan zonder dat het te moeilijk is voor Chiel om er op te stappen. Het kleed is eerst vertrokken naar de bijkeuken, de eettafel tegen de muur gedrukt, een verlengsnoer ligt klaar en de epo staat koud ;-)

Chiel zit al klaar in zijn sportkleding. Hij kijkt elke 5 minuten naar de voordeur alsof het dan sneller zou gaan. Maar het is net 10 uur...Jesse is zijn startnummer halen voor de halve marathon van volgende week en als hij dat binnen heeft komt hij hier ook heen. Gezellig. De actiefoto's zijn natuurlijk morgen te zien.

2 comments:

Anonymous said...

ans als je een keer rode bieten gaat eten moet je de roede bieten sap bewaren voor Chiel want dat schijnt een soort doping te wezen
heb ik gelezen in een wielerblad

Jan Reinders

Anonymous said...

Nou Jan dat zijn natuurlijk geen goede raadgevingen, doping :), of dat nou van de rode bietensap is of gewoon. Chiel gaat het gewoon doen op eigen kracht en daar heeft ie een heleboel van!!

xx Lody

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails