Tuesday, February 19, 2013

Spooky

Zo, de lente is echt aangekomen in Hong Kong. Het wordt weer een beetje plakkerig en de zon laat zich goed zien. Behalve vanmorgen vroeg dan. Vanmorgen was er wel een prachtig schouwspel te zien in de haven. De wolken dreven zo laag door de haven dat er maar een gedeelte te zien was van de overkant. Het was geen mist maar laag hangende bewolking. Zag er een beetje spooky uit!


We hebben de laatste 3 nachten niet meer gekampeerd op de bank in de woonkamer. Jippie! Sinds zaterdagnacht slapen we weer in ons eigen bedje en mens wat slaapt dat weer lekker! Chiel heeft een hele tijd er tegenop gezien om in de slaapkamer te slapen. Hij was bang dat als hij niet kon slapen, hij mij wakker zou houden. Plus dat hij geen rust op bed had. Hij werd er alleen maar onrustiger van. En omdat we de eerste nachten toen Chiel met verlof naar huis mocht, bijna niet geslapen hadden, lieten we het maar zo. Maar het afgelopen weekend stelde Chiel het zelf voor. Voor de operatie sliep hij al op de bank omdat die wat harder was dan het bed en dat voor hem beter lag. Maar nu omdat zijn billen zijn verdwenen, ligt het zachte bed weer beter dan de wat hardere bank. We zijn in ieder geval weer een stapje dichterbij het 'normale'.

Ook hebben we weer gefietst. CNN aan en een halve uurtje trappen. We gebruiken nu allebei zo'n kant en klaar programma die in de computer van de fiets geprogrammeerd staat. Laat ik je vertellen dat het echt sporten is! Het zweet liep van onze neuzen!

Maar als je zo op de fiets zit en naar CNN kijkt, dan begrijp je echt niet dat er mensen rondlopen zijn die VOOR wapenbezit zijn. Hoeveel bewijs moet je hebben om te snappen dat wapenbezit zo fout is?

In de gauwigheid dat ik naar het nieuws keek was er een sporter die zijn vriendin heeft doodgeschoten, een ex-politieman die vorige week wat mensen neerschoot omdat hij boos was op de politie, een countryzangeres die zelfmoord heeft gepleegd en opnieuw een tiener die op een school wat mensen neerknalde. NIEMAND was bezig met zichzelf verdedigen maar wel bezig met God te spelen. En hoe had iemand kunnen voorkomen om die mensen aan te pakken? Het zijn allemaal doorsnee burgermensen die allemaal zo'n verdomd wapen in huis hadden. Vreselijk.

Chiel gaat zo de taxi weer in. Voor de eerste keer na de vakantie weer naar de fysio. Ben erg benieuwd naar de bevindingen van mr. Lau.


2 comments:

Fiona Teeuw said...

De rust keert langzaam maar zeker terug in Huize Honig! Gelukkig.

Arlene said...

Fijn dat er weer een soort regelmaat en normale gang van zaken terug keert in jullie leven.Ik heb steeds meer respect voor Chiel en voor jou,wat een doorzetters zijn jullie.Tja Ans kijk maar niet teveel naar CNN etc.de wereld draait een beetje door,hier in Holland zie je steeds vaker groepsmishandelingen zonder wapens maar met 6 of meer jongens of meiden iemand bijna dood slaan of schoppen.Het wordt er allemaal niet leuker op!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails